Het Land aan de Overkant

Oorspronkelijk zou mijn vriend dit weekend op de woeste baren doorbrengen, maar het blijkt dat zeebonken erg slecht zijn in het vooruit plannen. Man, man, wat een gedoe is dat al geweest. Die zeilweekends blijven maar van datum veranderen. Wat erg vervelend is, want wij hebben een agenda waarvan de weekends meestal een half jaar op voorhand ingevuld worden, dus ik moet op tijd weten welke weekends vrij te houden.

Enfin ja, doordat dit weekend verplaatst moest worden naar een later tijdstip in oktober, kon een eerder geplande dinner date niet meer doorgaan. Gelukkig was de kameraad met wie we hadden afgesproken flexibel en was het voor hem geen probleem om de afspraak te vervroegen.

Het leek ons wel leuk om hem te laten kennismaken met één van de betere restaurants in Leuven, Het Land aan de Overkant. Hij arriveerde met de trein, dus konden we ons volledig laten gaan en aangepaste wijnen bij onze menu bestellen.

We startten de maaltijd met enkele knabbeltjes:

IMG_5613

IMG_5614
Cannelloni van wortel en duif

IMG_5615
Krokantje met zwarte pens en appel

IMG_5617
In gin gemarineerde zalm

IMG_5618
Roodbaars met rode biet

Na de opwarming begonnen we aan het echte werk:

ZEESLA
IMG_5619
tartaar van makreel en oester, wakame

IMG_5620
Bretoense kreeft, zeewier en komkommer

IMG_5621
bouillon van dashi en knolselder

GROENE KRUIDEN
IMG_5622
buikspek, risotto van granen

IMG_5623
St.-Jacobsvrucht, rauwe boter

En dan een gang met vergeten groenten waarvoor ze dringend eens een nieuwe naam moeten verzinnen, want ik denk dat ondertussen iedereen zich deze groenten opnieuw herinnert.

IMG_5624
FOREL
pastinaak, spitskool en botermelk

IMG_5626
DUKE OF BERKSHIRE
aardappel en gerookte slaharten

CHOCOLADE
hazelnoot, peer en tijm

Het dessert was zo lekker dat ik totaal vergeten ben het te fotograferen. Van de dessertwijn uit Oekraïne (!) heb ik gelukkig wel een foto.

IMG_5628

We sloten de maaltijd af met een thee/décafé. Ik ging voor de genmaicha. Bij de koffie/thee kwamen allerlei lekkernijen die mij heel gelukkig maakten. :-)

IMG_5630

IMG_5635

IMG_5637

Aangezien de laatste trein richting Limburg al vertrokken was nog voordat onze maaltijd ten eind was, mondde de avond uit in een onverwacht logeerpartijtje. Gelukkig had ik nog vers gewassen lakens klaar liggen in de kast, zodat onze gast in een kraaknet bed kon blijven overnachten.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

3 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>