Technopolis Mechelen

Deze zondag zijn we met twee bevriende koppels en een roedel kinderen naar Technopolis in Mechelen geweest. Een vervolg op ons Speelgoedmuseumuitstapje in april.

Ik was nog maar één keer eerder in Technopolis geweest, maar dat was voor een vergadering, dus dat telt niet. Dit was dus mijn eerste kennismaking met dé plek die kinderen moet enthousiasmeren voor de wondere wereld der wetenschap. En ik vond het een ontzettende tegenvaller. Veel opstellingen waren stuk of duidelijk verouderd. Die domme rfid-armbandjes wilden maar niet uitgelezen worden. Die touchscreens werkten niet. Veel opstellingen vond ik gewoon te complex, zelfs voor oudere kinderen. Welk kind wil er nu een ellenlange uitleg lezen voordat het aan een proefopstelling kan beginnen? Er waren ook weinig opstellingen die je als volwassene samen met de kinderen kon doen. Interactiviteit werd niet echt gestimuleerd. Een grondige opfrissing zou Technopolis beslist geen kwaad doen.

Maar weten jullie wat? De kinderen vonden het allemaal fantastisch. Van de tweejarige tot de achtjarige. Ze amuseerden zich rot met al die verouderde en kapotte spullen. Maar of ze ook iets bijgeleerd hebben, dat durf ik toch zwaar te betwijfelen.

Gelukkig was het eten in de Ridder van Musena was nog altijd even lekker!

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

5 Responses

  1. Dat is gek, wij zijn er tweemaal geweest (en Ella nogeens met school) en telkens heeft Ella zich enorm geamuseerd. er waren genoeg werkende activiteiten en toestellen om ze uren lang bezig te houden.

    Maar inderdaad, sommige opstellingen beginnen serieus af te zien en mogen stilaan vervangen worden.

  2. Lime

    Ikzelf ben er dit jaar ook voor het eerst geweest – keek er al heel lang naar uit! – en had net hetzelfde gevoel als jou. Was bij mij ook een enorme tegenvaller om exact dezelfde redenen.

  3. Dochterlief is er al 4 keer geweest (1 keer met school, 3 keer met papa) en amuseerde zich telkens heerlijk. Van Manlief kreeg ik echter dezelfde commentaar te horen als die van jou: verouderd, dingen die niet werken,… maar de kids lijken zich daar niet aan te ergeren.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>