Wandelen in de Maltese zon – 25 december 2023

Deze ochtend uitgeslapen tot 9u! Amai dat deed deugd! Het ontbijtbuffet is alleszins een pak beter dan dat van ons hotel vorig jaar. Wat een keuze! Je kan zelfs ter plekke een omelet met ingrediënten naar keuze laten maken. Uiteraard ga ik voor een full English breakfast met alles erop eraan. We blijven zitten tot het ontbijtbuffet sluit om 10.30u. We hebben alleszins genoeg gegeten om er tegen te kunnen vandaag!

IMG_3460

IMG_3463

IMG_3464

We hebben niet veel wilde plannen vandaag. De zon schijnt en al is het minder warm dan vorig jaar, we willen graag zoveel mogelijk profiteren van de zachte temperaturen. We wandelen op het gemak langs de grillige kustlijn van Sain-Julian’s naar Sliema. Onderweg spotten we overblijfselen van Romeinse baden uitgehakt in de rotsige kust.

IMG_1411

IMG_3468

IMG_1410

IMG_1413

IMG_1415

IMG_1418

IMG_1419

IMG_1420

IMG_1423

IMG_1426

IMG_3481

IMG_1431

IMG_1433

IMG_1440

IMG_1443

IMG_1446

Onderweg pauzeren we bij Il Fortizza. Honger hebben we niet na ons copieus ontbijt, maar een cocktail op een overdekt terras gaat er altijd wel in.

We wandelen verder naar de aanlegsteiger van de ferry van Sliema naar Valletta, maar blijkbaar vaart vandaag de eerste ferry pas uit om 16u. Gelukkig heeft iemand een business model gezien in de afwezigheid van de ferry en staat er een busje aan het vertrekpunt van de ferry dat aanbiedt ons voor twee euro per persoon naar Valletta te brengen. Het busje zit al goed vol en mijn vriend en ik moeten apart gaan zitten. Ik kom terecht langs een Aziatisch meisje dat nogal bezorgd aan mij vraagt of dit geen scam is. Ik stel haar gerust: dit busje is wellicht de makkelijkste manier om in Valletta te geraken, want we hebben effectief geverifieerd dat er geen ferry’s varen op dit moment.

En yep, het busje zet ons af niet ver van de kerstmarkt van Valletta. De cocktail is duidelijk doorgelopen, want ik moet opeens dringend naar het toilet. De rij bij de openbare toiletten aan de kerstmarkt is echter verschrikkelijk lang en schiet niet op. Dus haasten we ons naar de Upper Barakka Gardens waar volgens googlemaps ook een publiek toilet is. Helaas: dat publiek toilet blijkt buiten gebruik te zijn. We wandelen vervolgens op goed geluk een hotel binnen waar we vriendelijk vragen of we naar het toilet mogen. Helaas, het vrouwentoilet daar blijkt volledig verstopt te zijn en loopt nét niet over en het mannentoilet is zo smerig dat ik niet snel genoeg buiten kan staan.

Uiteindelijk vinden we een proper en verzorgd toilet bij een charmant restaurant die er helemaal geen probleem van maken dat wij daar onze blaas komen ledigen. Oef!

We slenteren op het gemak door de straten van Valletta en genieten van de kerstsfeer. Blijft toch echt een fijne stad! Heel lang blijven we niet, want ik heb een tafel gereserveerd voor het kerstdiner ‘s avonds in de buurt van ons hotel. We zijn net op tijd voor de ferry van Valletta naar Sliema en genieten op het bovendek van het kort boottochtje terwijl de maan boven Valletta staat.

IMG_1449

IMG_1450

IMG_1451

IMG_1454

IMG_1456

IMG_1457

IMG_3501

IMG_3503

IMG_3506

IMG_1461

IMG_1464

IMG_1465

IMG_3508

IMG_1466

IMG_1474

Via de eCab app bestellen we een taxi om ons van Sliema naar Saint-Julian’s terug te brengen, want da’s nog zo’n drie kwartier stappen.

We frissen ons op voor het avondmaal en zijn net aan een uitgebreide vrijpartij begonnen wanneer er met aandrang op onze kamerdeur wordt geklopt. Mijn vriend schiet snel in de badjas van het hotel om twee chocolade kerstgebakjes in ontvangst te nemen. Een traktatie van het hotel voor kerstmis. Heel lekker, maar we waren toch liever niet gestoord geweest. 😉

IMG_3511

Mooi opgetut wandelen we door de straten van Saint-Julian’s naar restaurant ZEST. Voor een superavond met fantastische cocktails als aperitief en Aziatisch geïnspireerde gerechtjes om te delen met twee. Alleen de wijn liet spijtig genoeg nogal op zich wachten.

IMG_3520

Prawn and shiitake Thai style dim sums:

IMG_3536

Duck and coriander Japanese gyoza:

IMG_3537

Pork belly bao:

IMG_3539

Nikkei tuna tiraditos:

IMG_3543

Vegan bao:

IMG_3546

Crispy octopus taco:

IMG_3547

ZEST signature beef rendang:

IMG_3549

Na het eten wandelen we terug naar ons hotel langs de uitgangswijk. Overal klinkt luide muziek uit clubs, bars en discotheken. De kakafonie van de botsende muziek is overweldigend, maar tegelijkertijd hangt er een uitgelaten sfeertje in de straten. Iedereen heeft duidelijk zin in een nachtje feest vieren.

IMG_3553

IMG_3554

IMG_3556

IMG_3559

Aangezien wij saaie mensen zijn, laten we het uitgangsleven toch maar links liggen en kruipen we op tijd in bed. Morgen staat er immers een uitstap naar Gozo op het programma!

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>