Desinforum 2023

Deze avond nam ik samen met twee collega’s deel aan Desinforum, een initiatief van Mediawijs en Google Belgium. Onderwerp was natuurlijk de steeds toenemende stroom aan desinformatie en hoe we ons daar als samenleving tegen kunnen wapenen.

Heel interessant vond ik persoonlijk de sessies over nieuws mijden (zelfs bij mezelf, toch een news junkie, voel ik de laatste tijd steeds vaker een zekere weerstand om het nieuws te volgen door de aanhoudende stroom van slecht nieuws) en het onderzoek dat focuste op mediagebruik van generatie 2020. De manier waarop de jongere generatie nieuws consumeert, is radikaal anders. Al merk ik dat mijn eigen gewoontes ook steeds meer opschuiven naar short form content.

Waarheid van de dag: ‘The first casuality of war is truth.” Iets wat de oorlog in Oekraïne pijnlijk duidelijk heeft gemaakt.

Het fijnste gedeelte van de avond was wat mij betreft het netwerkdiner. Lekkere broodjes, slaatjes, dessertjes én boeiende gesprekken. En een ideale manier om mijn jonge collega wat beter te leren kennen (met dank aan het feit dat ze haar trein gemist had).

IMG_5505

IMG_5508

IMG_5509

IMG_5510

IMG_5512

IMG_5514

IMG_5517

IMG_5518

IMG_5519

IMG_5520

IMG_5522

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>