Een vroeg Valentijnsdiner bij Brasserie Absolut

Omdat mijn vriend op Valentijn in Genève zit, besloten we Valentijn een beetje vroeger te vieren. Uiteraard hebben wij Valentijn niet als excuus nodig om gezellig met z’n tweetjes te genieten van lekker eten en een goed glas wijn, maar met onze drukke jobs, sociale contacten en ons leven verdeeld tussen Leuven en Genève is het belangrijk om tijd te maken voor elkaar. Onze usual suspects waren allemaal volzet, maar gelukkig herinnerde ik dat we vroeger een paar keer lekker gegeten hadden in Brasserie Absolut. En ja, de gerechten waren culinair minder hoogstaand dan onze favoriete restaurants in Leuven, maar alles was heel lekker (extra punten voor de garnaalsalade die we als hapje kregen) en het was er bovendien heel gezellig zitten. Voeg daaraan toe dat de cocktails goedkoop én lekker waren en je hebt het recept voor een geslaagde avond. Wij komen zeker nog eens terug.

Absolut Special (Framboos, vodka, bergamot) en frozen margarita:

IMG_0288

Millefeuille met coquille, prei, grijze garnalen en witte wijn:

IMG_0297

Traag gegaard buikspek met paarse wortel en zoete mosterd ajuin:
IMG_0302

Roulade van parelhoen met Oud Brugge, portobello, knolselder, aardappelrösti en jus van parmaham:

IMG_0306

Eton mess met passievrucht:

IMG_0310

Voor wie het zich, net als wij, afvraagt: een sylfide is een mythologische vrouwelijke luchtgeest. Voilà, weer iets bijgeleerd.

IMG_0314

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>