Because girls just wanna have fun! En is vrijdagavond niet de meest geschikte avond om een stapje in de wereld te zetten? Enfin ja, in COVID-19 tijden misschien wat minder uitbundig dan voorheen, maar we proberen er gezien de omstandigheden het beste van te maken, nietwaar?
De NMBS bracht mijn vriendin en haar zoon, de schaakkampioen, met een klein beetje vertraging naar Leuven. Ik twijfelde even of ik wel op het juiste spoor stond, omdat er al een andere trein op hetzelfde spoor stond. Wat ik niet wist, is dat beide treinen op dat spoor aan elkaar gekoppeld zouden worden. Enfin ja, om maar te zeggen dat ik mijn vriendin en haar zoon uiteindelijk op het juiste spoor ontmoette.
We hadden een uurtje om samen doorheen de natte Leuvense straten te wandelen en hier en daar een hapje mee te pikken op het Smaakparcours, een concept met kraampjes waarbij lokale Leuvense handelaars gratis hapjes aanboden. Wij genoten van de proevertjes van Noordoever en de Maekerij. Door het slechte weer was er niet veel volk, dus ik hoop dat de vriendelijke mensen die de kraampjes bevolkten niet met te veel overschot zijn blijven zitten.
Na deze smakelijke voorgerechtjes brachten we de rest van de avond door in het Indiase restaurant Nirvana Kitchen. We kregen een mooi tafeltje bij de kerstboom toegewezen en genoten van een heerlijke thali en een mango lassi als dessert.
Papadum:
Mixed veg bhaji met munt-koriander chutney en tamarind chutney en bombay roll (Indiase loempia met papadum en vegan yoghurt):
Cholar dal (gele linzenstoofpot met kokos en komijn), dum aloo (kleine aardappelen in een pittige curry op basis van tomaten), rode biet kochuri (groen gevuld gefrituurd brood gemaakt met rode biet), bhindi masala (Indiase okra curry met ajuin en tomaat) enerwten pulao:
mango lassi:
ik wist niet eens dat er een smaakparcours was…
Ja, de communicatie hierover was echt wel minimaal.