Dinner at Barba

Deze vrijdag had ik avondje uit eten gepland met een goeie vriendin. Omdat het lang geleden was, dat we elkaar nog gezien hadden, boekten we een tafeltje voor twee in één van mijn favoriete Leuvense restaurants: Barba. Helaas, mijn vriendin was één van de vele slachtoffers van de waterellende van de voorbije dagen. Haar kelder liep helemaal onder water met redelijk veel schade tot gevolg aan de apparaten die daar stonden. Geheel begrijpelijk annuleerde ze onze afspraak.

Gelukkig vond ik mijn vriend bereid om stand-in te spelen. Want tegen alle verwachtingen in diende deze vrijdagavond zich aangenaam warm en droog aan. In centrum Leuven was er, buiten de hoge waterstand van de Dijle, geen spoor meer te bekennen van de hevige regenval van de voorbije dagen en het was ideaal terrasjesweer. Al voelde het wel een beetje wrang dat mijn vriend en ik zaten te genieten op een terrasje terwijl mensen elders heel hun hebben en houden kwijt geraakt zijn. Maar goed, we moeten de door corona zwaar getroffen horeca ook steunen, he.

Dit serveerde de immer sympathieke chefkok van Barba:

Een heerlijke cosmopolitan als aperitief:

IMG_0323

Aperitiefhapjes:

IMG_0330

Tonijn – wakame – miso – sesam – citrus:

IMG_0334

Zwartpoot kip – tamarinde – paprika – komkommer – ricotta:

IMG_0340

Langoustine – brioche – pimentos – maitake:

IMG_0344

Pietrain varken – wortel – biet – daikon:

IMG_0346

Kaasbordje voor mijn vriend:

IMG_0351

Cheesecake – citroen – aardbei – sablé:

IMG_0352

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

1 Response

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>