Kennismaking op het terras van Gastrobar Hop

Toegegeven, ik vertrok iet of wat met een klein hartje naar Gastrobar Hop. Ik had helaas niet bepaald een mooie zomeravond uitgekozen voor mijn afspraak met mijn kameraad en zijn nieuw lief en ik hield al de ganse dag de weersvoorspellingen in ‘t oog. Ik had in de loop van de dag een telefoontje van Gastrobar Hop gekregen. Even vreesde ik dat het was om af te bellen, maar de vriendelijke heer aan de andere kant van de lijn verzekerde mij dat het die avonds (min of meer) droog zou blijven en dat hij graag onze reservatie op het terras bevestigde. Ongetwijfeld beschikken al die restauranthouders over supergeweldige apps om het weer tot op de minuut te voorspellen, maar mijn KMI-app gaf toch twijfelachtig weer. Maar goed, er is nog nooit iemand dood gegaan van een beetje regen, zeker?

Voorzien van een paraplu, fleece en regenjas wandelde ik naar Gastrobar Hop. Kwestie van elk mogelijk meteorologisch ongemak te trotseren. Ik was mooi op tijd, maar van mijn kameraad en zijn nieuwe vriendin (die ik nog nooit gezien had) geen spoor. Ik informeerde bij het Hop-team wat het Plan B was in geval van regen. Geen Plan B, blijkbaar was het team gewend om zelfs in de moeilijkste weersomstandigheden toch te blijven serveren op het terras. Na meer dan een kwartier wachten (al goed dat ik mezelf een aperitiefje had besteld) verscheen mijn iet of wat verwaaide kameraad op zijn plooifiets. Zonder date. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat ze samen zouden komen, dus ik dacht even dat er een kink in de kabel was. Mijn kameraad stelde me echter gerust, hij kwam van zijn woonst en zijn vriendin rechtstreeks met de wagen van haar werk. Bleek dat zijn vriendin al een hele tijd op het plein voor OPEK stond te wachten. Stom, want als ze richting het terras van de Gastrobar was gewandeld, had ze mij zeker zien zitten. Serieus, ik val best wel op.

Enfin, na een ietwat hobbelige start, werd het echt een heelgezellige avond. De vriendin in kwestie bleek een superslimme dame, professor aan de UCL én de KU Leuven mét voorliefde voor exotische reisbestemmingen. Helemaal my cup of tea. En ja, het was behoorlijk fris op het terras (mijn fleece kwam goed van pas) en we hielden het niet volledig droog (gelukkig was de parasol behoorlijk stevig), maar verder was het echt een topavond met lekker eten en heerlijke wijntjes. Zo fijn om te zien hoe trots mijn vriend was op zijn vriendin.

Maatje, lavas, gele biet, gebrande ui:

IMG_9835

Vers gebakken naan, rilette van bloemkool, citroen, radijs:

IMG_9837

Jonge wortel, yoghurt lak, ketchup van jalapeño en groene tomaat:

IMG_9838

BBQ lam, opgelegde venkel, tamarinde:

IMG_9841

Vangst van het moment, boontjes, geroosterde romeinse sla, jus van langoustines:

IMG_9846

volle grond aardbei, sorbet zure kriek & rabarber, boule de Berlin, chocolade, basilicum:

IMG_9848

Zoetigheden bij de thee:

IMG_9849

Flater van de avond: ik was ervan uitgegaan dat de nieuwe vriendin van mijn kameraad de osteopaat en anti-vaxxer was. Gelukkig bleek mijn kameraad sinds de laatste keer dat ik hem zag in De Hoorn een rationelere vriendin op de kop getikt te hebben. Eentje die wel in vaccins gelooft! Amai, ik kan dat allemaal niet meer volgen… Waar is de tijd dat ik zelf nog een spannend liefdesleven had?

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

1 Response

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>