Let’s Move for Parkinson!

Eén van onze goed vrienden is een professor die onderzoek doet naar Parkinson. Hij heeft al een aantal mooie resultaten op zijn conto kunnen schrijven, gekoppeld aan publicaties in belangrijke internationale tijdschriften. Tijdens een vorige afspraak vermelde hij een actie om een steentje bij te dragen aan Parkinsononderzoek: Let’s move for Parkinson. Je kiest een afstand om te lopen of te wandelen en start op één van de dagelijkse startmomenten. Mijn vriend en ik twijfelden geen moment en schreven ons meteen in. Al was het even zoeken, hoe de app precies aan de praat te krijgen. Volgende keer hoop ik dat ze voor een iets gebruiksvriendelijkere applicatie gaan.

Zodoende vertrok ik vandaag na mijn werk met de wave van 19.00u en maakte ik van de gelegenheid gebruik om een mooie wandeling doorheen de avondlijke Leuvense straten te maken, terwijl in mijn oren muziek weerklonk, afgewisseld met verhalen van mensen geïmpacteerd door de ziekte. Onze vriend kwam zelf ook aan het woord. Knap!

IMG_9002

IMG_9003

Het Sint-Pietersziekenhuis is niet meer!

IMG_9006

IMG_9008

IMG_9010

IMG_9011

IMG_9014

IMG_9017

En een mooie zonsondergang om de avond af te sluiten.

IMG_9018

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

  1. Ah tiens, ik had niet van dit event gehoord.
    Maar ‘k heb het in alle eerlijkheid nog steeds moeilijk om veel info over Parkinson te lezen/bekijken. Da’s heel confronterend. Altijd beetje mijn kop in zand gestoken.

    We steunen wel de parkinsonliga en het doet wel deugd te zien dat er veel goed onderzoek gebeurt. ‘t Is nodig. Rotziekte.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>