Dubbel culinair genieten

Deze zaterdag mag wat mij betreft de geschiedenis ingaan als onze meest decadente zaterdag sinds het begin van de lockdown. Mijn vriend en ik sliepen ‘s ochtends lekker lang uit om vervolgens te brunchen met het Baracca-overschotje van vrijdag. Wat is er zo decadent aan overschotjes wegwerken, zullen jullie je ongetwijfeld afvragen. Wel, die overschotjes waren in dit geval de King Crab en de Secreto n°7, twee topgerechten van Baracca. De krab, in een ongetwijfeld erg calorierijke botersaus was echt een genot voor de smaakpapillen én bovendien supergemakkelijk om klaar te maken.

IMG_9839

IMG_9840

IMG_9842

IMG_9843

In de namiddag hadden we duidelijk moeite ons te motiveren om sportief te doen. Veel verder dan een wandeling van een dikke anderhalf uur in en rond het Groot Begijnhof kwamen we niet. En de hoofdreden van de wandeling was dan nog het afhalen van onze bestelling bij Cum Laude.

IMG_9845

IMG_9847

IMG_9849

IMG_9851

Omdat de cocktails van Baracca ons gisteren zo gesmaakt hadden, trokken we vandaag de decadente lijn door met aan huis geleverde cocktails van Bar Nine: een Long Island Iced Tea en een frozen strawberry daiquiri. Ik begin serieus de voordelen in te zien van heel deze lockdown-periode. 😉

IMG_9853

We gingen op hetzelfde elan verder met de gastronomische menu van Cum Laude.

Gebrande makreel, crème d’isigny, haringeitjes en koolrabi:
IMG_9860

Salade van tomaat met basilicum, bonito en gebrande avocado:
IMG_9864

Duif uit Anjou, millefeuille van aardappel, aubergine, kaviaar, courgette en specerijen:
IMG_9867

Tartelette met crème patissier, aardbeien eigen kweek, meringue van vlierbloesem:
IMG_9872

En ja, het was zo lekker als het eruit ziet.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

1 Response

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>