Culinaire verwennerijen in Bierbeek

Gisterenavond was ik te gast bij een collega die vóór de reorganisatie deel uitmaakte van mijn toenmalige team. Ik keek bijzonder uit naar dit uitstapje naar Bierbeek, want ik word door mijn collega en zijn vriendin altijd culinair in de watten gelegd. En voor zulke verwennerijen heb ik graag een fietstochtje door de ijzige kou over! Al moet ik zeggen dat ik goed in het zweet stond, toen ik met mijn blue bike rond een uur of zeven boven op de Pimberg aan kwam.

En jawel, het was naar goede gewoonte weer heerlijk. In de zetel de maaltijd begonnen met een glaasje cava en wat knabbeltjes en vervolgens aan tafel voor het echte werk: als voorgerecht een risotto met garnalen en zeekraal (de chefkok twijfelde geheel onterecht of de risotto wel gelukt was, het was heerlijk) en een heerlijk mals stukje vlees met paddenstoelen als hoofdgerecht. Uiteraard hoort daar een lekker glaasje wijn bij. En als dessert kwamen er heerlijke taartjes uit de koelkast. Jawadde!

IMG_1346

IMG_1348

IMG_1350

We praatten een beetje over de reorganisatie, die bij mijn collega duidelijk niet goed verteerd is, maar verboden onszelf al snel te veel over het werk te praten en gingen over op aangenamere topics zoals reizen. De volgende reis van mijn collega en zijn vriendin ligt al vast: Oman. Niet meteen een voor de hand liggende toeristische bestemming, dus benieuwd naar hun ervaringen.

De terugtocht op de fiets was gelukkig grotendeels bergaf. Ideaal om wat te bekomen na een copieuze maaltijd.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>