Het Land aan de Overkant blijft voor mij toch één van de toprestaurants in Leuven. Het eten is altijd tot in de puntjes afgewerkt en de wijnen die de sommelier uitkiest, zijn altijd erg bijzonder. Tel daar nog eens het bijzonder aangename interieur bij, waar plaats genoeg is om discreet onnozele gesprekken met je vrienden te voeren en je hebt het recept voor een geslaagde avond. En ik ben er zeker van dat de vrienden waarmee we deze avond doorbrachten dezelfde mening zijn toegedaan. Al weet ik niet of het personeel onze flauwe mopjes altijd even geslaagd vond. 😉
Een kijkje in onze borden:
Krokantje en huisgemaakte limonade:
Schelvis, verjus, spinazie en amandel:
Noordzeekrab, peer en citroengras
Lotte, jus van witte kool, lacto gefermenteerd:
Artisjok, lamsspek, gerookte paprika:
Onglet “Aubrac”, asperges, brandnetel en olijf:
Aardbei, vlierbloesem en geitenmelk:
Ben ook erg benieuwd naar de ijsjes die ze over een paar dagen zullen verkopen.
PS: Mijn vriend reed de zaterdag van onze afspraak helemaal met de wagen vanuit Genève naar Leuven. Een verrassend vlotte rit, want hij was al rond half vier in het Leuvense, ruim op tijd voor onze dinner date.
[…] daarom moest ik, na de culinaire uitspattingen van de dag voordien, veel te vroeg uit bed op deze Pinksterzondag. Als peter moest mijn vriend natuurlijk ook het […]
[…] na het diner bij het Land aan de Overkant en het communiefeest van zijn petekindje, zat het weekendje weg er nog niet op voor mijn vriend. […]
[…] opzoeken wanneer ik voor het laatst een bezoek bracht aan Het Land aan de Overkant? (Dat was dus op 4 juni 2017.) Alvast veel te lang geleden, zo […]