Experiencing The Jane

Een diner bij The Jane stond al lang op mijn verlanglijstje. Zoals trouwe lezers van deze blog ongetwijfeld al zullen opgemerkt hebben, houden mijn vriend en ik ervan onze culinaire horizonten te verbreden. En als wij zo’n ervaring kunnen delen met gelijkgestemden, maakt dat de avond nog dubbel zo fijn.

Exact drie maanden geleden zat ik dus iets vóór achten klaar achter mijn computerscherm. In pole position om een tafeltje voor vier personen te bemachtigen. Ik had al van veel vrienden gehoord dat het niet makkelijk was om binnen te geraken, dus ik kon enkel hopen dat ik geluk had. En jawel. Drie minuten na acht had ik de reservatie op zak. En dat bij mijn allereerste poging! Ik kon het zelf bijna niet geloven.

En zo schoven wij de voorbije zaterdag samen met de zus en schoonbroer van mijn vriend de voeten onder tafel bij Sergio. Het werd een fantastisch culinair parcours. Tot in de puntjes verzorgd met zeer leuke en vlotte bediening. Het leek wel of het personeel op hun looks geselecteerd werd, want aan ons tafeltje passeerden aan de lopende band knappe jonge dames en heren. Meestal apprecieer ik het als je aan tafel door één persoon wordt bediend, maar in dit geval hoorde je mij niet klagen. 😉

We hadden een erg gezellige ronde tafel toegewezen gekregen en startten de avond met een heerlijke cocktail met citroen en lavendel. Verrassende combinatie die niet teleurstelde. Daarop volgende maar liefst tien gangen, waarvan er geen enkele gang was die minder was. De gerechten waren consequent van hoge kwaliteit en perfect gebalanceerd. Wat mij op een positieve manier verraste, waren de Aziatische invloeden en pikante toetsen in sommige gerechten. Had ik niet meteen geassocieerd met een nuchtere Hollander. Maar heerlijk was het zeker.

De locatie en de inrichting van de voormalige kapel is uiteraard ook top. Een surreëel decor dat ons aan een gezegend piratenschip deed denken. Alleen mocht de muziek wat mij betreft wat stiller staan. Een restaurant is geen nightclub.

Ik laat jullie meegenieten van de kunstwerkjes op onze borden.

Roti paratha, rilette makreel, geitenkaas:
Roti paratha, rilette makreel, geitenkaas

Tom Yung Goong:
Tom Yung Goong

Tempura Soft Shell Krab, Daikon Dip:
Tempura Soft Shell Krab, Daikon Dip

Bbq Knolselder, Lardo
Bbq Knolselder, Lardo

Sepia, Mossel, Venkel, Wei, Mierikswortel:
Sepia, Mossel, Venkel, Wei, Mierikswortel

Corvina, Jalapeño, Yuzu, Avocado:
Corvina, Jalapeño, Yuzu, Avocado

Coquille, Zee-Egel, “Umami”:
Coquille, Zee-Egel, "Umami"

Hamachi, “Indian Summer”, Wortel, Sinaasappel, Sesam:
Hamachi, "Indian Summer", Wortel, Sinaasappel, Sesam

Zeeuwse trots 6° deluxe:
Zeeuwse trots 6° deluxe

Schorseneer, Trompette De La Mort, Peer:
Schorseneer, Trompette De La Mort, Peer

Buikspek, Courgette, Bucatini, Minestrone
Buikspek, Courgette, Bucatini, Minestrone

Ree, Aardpeer, Bloedworst, Myrtilles:
Ree, Aardpeer, Bloedworst, Myrtilles

Inaya Chocolade, Kokos, Rum, Koffie:
Inaya Chocolade, Kokos, Rum, Koffie

Appel, Macadamia, Caramel:
Appel, Macadamia, Caramel

Zoetigheden:
Zoetigheden

Zoetigheden

The Jane

Natuurlijk sloten we de avond af met een calvados. Al was dat er, na al die wijn, misschien het glas teveel aan. Alleszins een fenomenale ervaring. Al blijft voor mij die éne avond bij In de Wulf nog steeds ongeëvenaard.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>