Hapje Tapje

Omdat we de voorbije jaren telkens op vakantie waren, was het al van 2013 geleden dat mijn vriend en ik nog eens op Hapje Tapje geweest waren. Om heel eerlijk te zijn, had ik het niet echt gemist. Op vakantie zijn er zoveel leuke dingen om te mee bezig te houden, maar ik merkte dat ik dit jaar echt uitkeek naar deze editie. Vorige edities waren we altijd met een fijn groepje vrienden, maar dit jaar bleef mijn facebookoproep akelig in de leegte echoën. Blijkbaar zijn de meeste van mijn vrienden Hapje Tapje ontgroeid of is iedereen dit jaar allemaal tegelijkertijd met vakantie. Gelukkig was er nog onze vriend, de schaker, die zich bereidwillig toonde om ons te vergezellen.

En het was echt een topeditie! Beetje bewolkt waardoor het niet te warm was. Een stuk Tiensestraat dat aan het parcours werd toegevoegd waardoor de mensenmassa beter verspreid werd en je bijna nergens langer dan een paar minuten moest aanschuiven om je hapje of je tapje te krijgen. (Al had ik wel de indruk dat er in het algemeen minder volk was. Iets was het comfort van de aanwezigen enkel ten goede kwam.)

Deze hapjes aten wij:

Rock ‘n Roll Oyster: Gillardeau oester met een twist bij Baracca, vergezeld van een overheerlijke Hugo uit een plastieken zakje:
IMG_0975

Mini gourmet burger van rundvlees met pancetta, provolone, tomaat, rucola en basilicummayonaise bij Huis der Burgers (uiteraard was dit een hapje dat mijn vriend at):
IMG_0982

Salade van mango, appel, rivierkreeftjes en pikante sinaassalsa bij M-Café (de beerpairing liet ik voor wat het was):
IMG_0983

Grava lax bij Savoye:
IMG_0984

Fregola Sarda: kalf, aubergine, parmezaan, ansjovis en gerookte amandel bij Baracca:
IMG_0987

Fusilli met pesto van pistachenoten en scampi bij La Divina Commedia (het minste gerechtje van de dag, maar wel een goede bodem om al die prosecco’s en cava’s te verteren):
IMG_0988

Dessert op basis van framboos, chocolade en karnemelk van bij Zuut (hét hoogte punt van de dag, echt subliem lekker):
IMG_0991

Pasteis de Belém bij O Fado (heerlijk warm en mét kaneel, zo lekker dat ik niet anders kon dan terugkeren voor een tweede gebakje om de dag af te sluiten):
IMG_0997

En een vitello tonnato bij Officina Clandestina, mosselen in de wok met pijpajuintjes, erwten, look, platte peterselie, room en tomaat bij restaurant Kokoon (overheerlijk!), een proevertje van ambachtelijke gerookte zalm bij Vishandel Wauters en een cosmopolitan bij Barcode die ik allemaal al binnen gewerkt had alvorens ik eraan dacht om een foto te nemen. En ettelijke parelende alcoholhoudende drankjes, uiteraard.

Verder was het gewoon heel prettig om door de Leuvense straten te slenteren, terrasjes te doen en met onze vriend te babbelen. Super dag!

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

3 Responses

  1. Zoals jullie 3 jaar andere plannen hadden omdat er in de zomer zoveel te doen is, zal dat voor iedereen wel gelden. Bovendien is Hapje Tapje nu niet iets waarvan je denkt dat deze editie zo speciaal maakt tov vorige/volgende jaren….jaren lijken zo wat met elkaar verruild kunnen worden.

    Maar toch vind ik het een fijne dag die ik zeker nog wel terug wil doen! ‘k zie het wel niet zitten met de kleine kindjes, want ‘k herinner me vooral massa’s en aanschuiven. De Muntstraat is ook altijd buggyvrij en da’s maar goed ook. Is het nu ietsje minder claustrofobisch? Maar toch nog steeds geen aanrader met mini-mensjes vermoed ik. ‘t zal voor binnen paar jaar zijn.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>