Van een kale reis thuiskomen

Meer dan een jaar beleden kreeg ik een Cadeauboxbon ‘Gastronomisch genieten’ van mijn collega’s. Goed voor een diner for two in een restaurant naar keuze. Dus prikten we een datum die voor ons beiden paste en reserveerde ik een tafeltje, ettelijke maanden geleden al (oktober om precies te zijn).

Vandaag was het dan eindelijk zover. We trokken richting Tienen voor ongetwijfeld een fijne avond in restaurant Fidalgo. Al een geluk dat de sneeuw ondertussen helemaal gesmolten was en de temperaturen boven het vriespunt bleven, want wij hebben geen winterbanden (moeten we bij het volgende leasingcontract echt wel rechtzetten). Stipt om 19u arriveerden we bij het restaurant.

We werden vriendelijk welkom geheten, overhandigden onze bon en gaven onze naam op. De vriendelijke dame aan het onthaal vond echter onze reservatie niet terug (en ‘t is niet dat het hier om een gigantisch groot restaurant gaat). Ook niet onder de naam van mijn vriend. Gelukkig had ik via e-mail gereserveerd en kon ik een kleine zoektocht later de bevestiging van onze reservatie via e-mail tonen. De dame in kwestie was oprecht ontdaan, want het restaurant was volgeboekt en een diner duurt een ganse avond. Later op de avond terugkeren was dus geen optie.

Na een lange discussie met de chefkok in de keuken (die onze reservatie genoteerd had), bleek onze reservatie op 31 januari te staan ipv op 24 januari. Nu is 31 januari een datum die volstrekt niet past voor ons, dus volgende week terugkomen was geen optie. Al een geluk dat we nog aan het twijfelen waren in welk restaurant we de verjaardag van mijn vriend zouden vieren en ik nog niets vastgelegd had. Dat is bij deze ook geregeld. 28 februari, it is!

Wel jammer dat we helemaal voor niets naar Tienen en terug gereden zijn. Benieuwd wat het restaurant ons zal aanbieden ter compensatie…

En zo eindigden we onze avond onverwacht met afhaal-Thais en een paar serietjes. Niet bepaald wat we in gedachten hadden, maar ook gezellig.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

4 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>