Hoe een jarige in de watten te leggen?

Gisteren kwam er een jaartje bij op de teller van mijn vriendje. De dagen dat we ons nog tot het jonge volkje mochten rekenen, lijken nu echt definitief tot het verleden te horen. Maar niet getreurd, wij voelen ons nog steeds piepjong!

Zo’n verjaardag is het ideale excuus om mijn vriend eens extra in de watten te leggen. Dus boekte ik een tijdje geleden een Arrangement Aqua bij Aquaheaven, inclusief een half uurtje massage voor ons allebei. Vroeger kwamen we minstens één keer per jaar bij Aquaheaven over de vloer, maar door omstandigheden was het er de voorbije drie jaar niet meer van gekomen.

Ongeveer op hetzelfde tijdstip als de carnavalstoet uitreed in Leuven, wandelden wij naar onze wellness-om-de-hoek. We hadden de exotische sauna helemaal voor ons alleen en genoten in alle rust van de sauna, het stoombad, de jacuzzi en het zwembad. Leuk om in alle privacy even op adem te kunnen komen van ons drukke leven.

IMG_6329

Rond vier uur begaf ik mij naar de massageruimte om mij eens goed onder handen te laten nemen. Na zo’n massage ben ik altijd helemaal ontspannen, zalig! Voor mijn vriend was het de eerste keer dat hij een professionele massage kreeg. Hij vond het gefriemel aan zijn voeten maar een beetje raar, maar denk dat hij er toch van heeft genoten.

In het arrangement waren een alcoholvrije cocktail en tapas inbegrepen. En alhoewel ik niets heb tegen gefrituurde hapjes, verbaasde me het toch dat een wellness center geen gezondere hapjes aanbood. Nuja, het is waarschijnlijk makkelijker om van die diepvrieshapjes in de friteuse te smijten dan gezonde groentjes te snijden.

IMG_6331

Nog helemaal nagloeiend van deze drie uurtjes afzondering van de wereld, reden we om negen uur naar restaurant Fidalgo voor een tweede poging om onze cadeauboxbon te verzilveren. Omdat het mijn vriend zijn verjaardag was, kroop ik achter het stuur. Kwestie van hem de kans te gunnen een glaasje te drinken. Trouwe lezers van dit blog weten wellicht dat ik zelf vrij weinig rijd, maar ik heb me voorgenomen om daar vanaf nu verandering in te brengen. Kwestie van mijn vriend niet altijd in de rol van bob te duwen. De rit verliep vlotjes en al snel zaten we met een glaasje champagne voor onze neus te genieten. Meteen ook mijn laatste drankje van de avond.

Het eten bij Fidalgo was zeker lekker, maar niet om van achterover te vallen. Het dessert vond ik zelfs eerder middelmatig. Het wijnglas van mijn vriend (die de aangepaste wijnen had gekozen), werd echter royaal bijgevuld en tegen het einde van de avond was hij bijzonder vrolijk gestemd. Een compensatie voor het feit dat we een keer tevergeefs op en af naar Tienen gereden waren, kregen we echter niet. Zelfs geen drankje van het huis. Toch wel straf. Dat zal ik toch moeten vermelden in hun Tripadvisor review.

Hapjes:
IMG_6332 IMG_6333

IMG_6334 IMG_6335

IMG_6338

Visvoorgerechten Hondshaai en Skrei:
IMG_6339 IMG_6342

Hoofdgerecht ree en als dessert gedroogde appel en een hele hoop variaties met kersen:
IMG_6344 IMG_6345

De rit naar huis verliep even vlotjes als de heenweg, het kleine omweggetje langs een volledig opgebroken straat met diepe putten (al een geluk dat het niet geregend had) even niet meegerekend. Soms is een gps toch niet de beste raadgever.

Thuis keken we nog een serietje en kropen we op tijd in bed om de fijne dag op gepaste wijze af te sluiten. 😉

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

  1. Geen compensatie? maar enfin, zij waren toch echt in de fout gegaan? Daar zou ik behoorlijk nijdig van worden.

    hmm ‘k had er geen idee van dat er zo’n groot saunacomplex in ‘t centrum van Leuven zat.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>