Summertime tag

Uitverteld over de vakantie en nog niet veel nieuws te vertellen, dan is een ‘tag’ (of stokje, zoals we dat vroeger noemden) een ideale manier om voor wat bladvulling te zorgen. Gepikt bij Silke.

1. Vertel eens over je allergrootste vakantiecrush.

Ik ben niet echt het type voor grote crushes en passionele coups de foudre. Wat niet wil zeggen dat ik geen vakantieliefjes gehad heb. Er zijn er best wel wat de revue gepasseerd, maar ik was me altijd zeer bewust van de eindigheid van dit soort ‘relaties’. Vakantie gedaan, uit met de ‘liefde’. Maar kom, ik geef deze aan de Italiaan die ik tijdens een skivakantie met mijn vriendin leerde kennen in een skihut en die waarschijnlijk geen jota begreep van mijn middelbare school-Frans, maar die wel een hele goeie kusser was. 😉

2. Wat is je meest legendarische zomerherinnering?

Dat moet toch wel de legendarische Griekenlandreis zijn met dezelfde middelbare schoolvriendin als hierboven. Een laatstejaarsreis met het school, ergens in de jaren 90, die zo hilarisch slecht was dat we er nog jaren nadien de slappe lach van kregen. Mijn arme vriend heeft al die verhalen al tot in den treure moeten aanhoren: de kakkerlakken die op de grond liepen waarop mijn matras lag omdat mijn bed stuk was; de hitsige Duitsers die onze klasgenootjes wakker hielden, omdat wij zo dom waren een gesprek met hen aan te knopen vanaf hun balkon; onze overtuiging dat dat ene restaurant ons kattenvlees te eten gegeven had, omdat de dag voordien dat terras vol katten zat die de dag later allemaal verdwenen waren; de rosse buurt waarin ons hotel gelegen was,… Ik heb nog ergens een erg geweldige bespreking van die reis liggen, misschien moet ik dat een keertje overtypen hier, voor het nageslacht.

3. Noem je top 3 ijsjes.

Hoe ouder ik word, hoe kritischer mijn ingesteldheid ten opzichte van ijs. Waar ik vroeger een grote fan was van ijslollies, vind ik dat bevroren water met kleur- en smaakstoffen nu absoluut niet meer te pruimen. Dus graag écht ijs voor mij. Versgemaakt en dan nog het liefst Italiaanse gelato.

  1. Citroensorbet: al is goeie citroensorbet heel zeldzaam, meestal vind ik deze te zoet, ik heb mijn citroensorbet het liefst zuur.
  2. Rum rozijnen gelato
  3. Japans lavendelsoftijs

4. Waar kijk je deze zomer heel erg naar uit?

Ik keek heel erg uit naar Leuven in Scène en naar onze IJslandreis, maar de vijf trouwe lezers van deze blog weten ondertussen dat beide tegenvielen. Dus misschien moet het beste nog komen?

5. Wat doe je wanneer je vakantie viert in eigen land?

Goh, normaal gezien vier ik nooit vakantie in eigen land. Maar ik kan me voorstellen dat ik dan veel uitstapjes zou maken, naar Beleuvenissen, M-idzomer en de Gentse Feesten zou gaan en veel terrasjes zou doen, want België heeft heel wat moois te bieden.

6. Noem je favoriete zomerkleding, zomerliedje en zomerdrankje.

  • Zomerkleding: een kleedje, flipflops en een zonnebril! Ondergoed optioneel. 😉
  • Zomerliedje: goh, de lambaba? Omdat de wereld er wat mooier zou uitzien als iedereen passioneel met elkaar aan het dansen zou slaan.
  • Zomerdrankje: Caipirinha! Beetje uit de mode, but hey, call me old fashioned! Sangria vind ik ook wel heel zomers, maar écht goeie sangria is ook weer moeilijk te vinden.

7. Wat is je favoriete zomersnack?

Oei, dat vind ik een moeilijke. Denk niet dat ik een favoriete zomersnack heb.

8. Noem je favoriete zomerparfum, zomerlipstick en zomernagellak.

  • zomerparfum (= exact hetzelfde als mijn winterparfum): Eden van Cacharel
  • zomerlipstick: ik draag geen lipstick
  • zomernagellak: ik heb eigenlijk een vast palet aan kleuren dat bij mijn kledij past en dat niet verandert, ben ook niet zo’n fan van die felle fluokleurtjes (geel, oranje,…)

9. Wat vind jij het grootste nadeel aan de zomer?

Nadeel? Ik zie alleen maar voordelen!

10. Vertel eens iets over je beste vakantieherinnering?

Die vraag heb ik al een keertje beantwoord ter gelegenheid van een ander stokje. Dus ik verwijs jullie graag naar mijn antwoord daar. En voeg daar dan nog graag enkele meer recente herinneringen aan toe:

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

4 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>