Yet another weekoverzicht

  • Maandag 17/3: Salsa en bachata! Het gaat echt elke week een beetje beter. Fijn dat we een nieuwe hobby gevonden hebben die mijn vriend en ik samen kunnen doen, nu hij geen Spaanse les meer volgt.
  • Dinsdag 18/3: Een bijna vervallen Social Deal opgesoupeerd bij La Vita è Bella. Gezellig avondje onder ons twee, mag ook wel eens.
  • Woensdag 19/3: Naar de opening van de Ravage-tentoonstelling in M.  Het was er een ware overrompeling van M-bassadeurs waardoor ik niet alles op het gemak heb kunnen bekijken. Geen nood, ik keer nog wel eens terug op een moment dat het wat rustiger is. Om zo’n tentoonstelling helemaal te laten inzinken heb je toch verschillende bezoeken nodig.
  • Donderdag 20/3: Een vriendin bezocht die onlangs apart is gaan wonen van haar echtgenoot. Haar nieuwe appartement bewonderd en geluisterd naar wat er op haar hart lag. Erg jammer dat het soms de omstandigheden zijn die de liefde fnuiken. Ik hoop dat ze erin slaagt dit alles achter zich te laten en dat zij en haar dochter hun leven snel weer op orde krijgen.
  • Vrijdag 21/3: Het begin van de lente én het officiële verjaardagsfeestje van mijn jongste petekindje die één jaar geworden was. Ik had de week voordien een gans nieuwe outfit voor hem gekocht, maar had een beetje schrik dat deze te klein zou uitvallen (mijn petekindje is een kloeke kerel). Gelukkig stelde de mama mij gerust en viel mijn keuze in de smaak. Het werd een fijne avond met toffe mensen, die me eens te meer deed beseffen dat ik in een erg geremd en ongelukkig gezin ben opgegroeid. Blij dat mijn petekindje met zoveel liefde wordt omringd.
  • Zaterdag 22/3: Beetje te veel gegeten op het feestje van mijn petekindje (én fajitas én falafelburgers was van het goede te veel), dus een minder goeie nacht gehad. In de voormiddag toch hard mijn best moeten doen in de Spaanse les, want we waren maar met vier. In de namiddag trokken we naar het stadhuis van Leuven voor de boekvoorstelling van het Liegend Konijn. Een kameraad van ons schreef een aantal bijdragen voor het themanummer over oorlog. Erg indrukwekkend om de dichters uit eigen werk te horen voorlezen. Én natuurlijk zijn we heel trots dat we een échte dichter tot onze vrienden kunnen rekenen. De dag afgesloten met een werkelijk fantastisch etentje in het gezelschap van al even fantastische mensen in restaurant Essenciel. Eén ding is zeker, bij Essenciel zien ze ons zeker nog terug. Wat een heerlijkheden kregen we daar voorgeschoteld!
  • Zondag 23/3: Lunchen bij vrienden in Kumtich (mooi historisch kerkje hebben ze daar, trouwens). Voor het eerst in mijn leven bananensoep en een stoofschotel met gehakt en banaan gegeten. Heel erg lekker. Mijn grote vriendin L was spijtig genoeg niet helemaal in goede doen, want ze was een pak stiller dan we van haar gewoon waren. Of kwam het misschien omdat ik mijn nagellakpotjes niet had meegebracht?

En zo kwam er een einde aan alweer een drukke week. Eén ding is zeker, we mogen ons gelukkig prijzen dat we zoveel toffe vrienden hebben die ons gastvrij in hun huis onthalen of met ons op restaurant willen gaan. Wat een zaligheid.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>