Een eeuwigheid geleden reserveerde ik een tafeltje en een kamer In de Wulf. Om alweer een jaartje dichter bij de dood te vieren. 😉 Het was die zaterdag prachtig herfstweer, dus we genoten van een mooie wandeling in het Heuvelland alvorens onze voeten onder tafel te schuiven. De lange schaduwen van de avondzon, de grazende koeien, het prachtige uitzicht op Frankrijk, ik werd er helemaal zen van.
Na een verkwikkende douche begonnen we aan een ware culinaire ontdekkingsreis die er als volgt uitzag:
- Gefermenteerde wortel
- Gebrand brood, paddenstoel
- Varkenskrokant
- Butternut, vlaszaad, “Keiemse witte”
- Krokante aardappel
- Wulken
- Makreel
- Rauwe Noordzee garnaal, capucijnenblad
- Oostendse oester, karnemelk
- Noordzeekrab, onrijpe peer
- Koolrabi, zure room, kruiden
- Wortel, ijzerkruid, rabarber azijn
- Zeebaars, broccoli, miso van spliterwten
- Sint-Jacobsschelp van Duinkerke geroosterd in assen en algen
- Sepia, spinazie, gerookt eigeel
- Wilde paddenstoelen, wrongel, moerrasscherm
- Duif uit Steenvoorde gerijpt gedurende 5 (geen typfout!) weken en gerookt op hooi
- Bloedworst, rode biet, varkensoor-en poot, sleedoorn
- Vieux gris de Lille, aalbes, roggebrood
- Rozenbottel, bloemen, yoghurt
- Braambes, dragon
- Bereklauw, appel van “De Linde”
We waren een beetje overmoedig en kozen voor de grote degustatiemenu met aangepaste wijnen. Hoe lekker het ook was, misschien was dit toch een tikkeltje van het goede te veel. Vooral omdat de wijnglazen rijkelijk bijgeschonken werden en het lang geleden is dat ik nog zo zat van tafel gegaan ben. Dat nieuwe levensjaar startte de dag nadien met een lichte hoofdpijn. 😉
Ik heb van alle gerechten uiteraard foto’s gemaakt, maar door het beperkte omgevingslicht (ik wilde niet flitsen) is de kwaliteit van de foto’s nogal aan de lage kant. Maar ik kan jullie verzekeren, het smaakte nóg beter dan het eruit zag. Ondertussen hebben we toch al wat culinaire ervaringen opgedaan en ik moet zeggen: In de Wulf kaapt voor mij de hoofdprijs weg.
Mijn favoriete gerechten van de avond:
- de ongelooflijk zalige makreel,
- de wortel met ijzerkruid en rabarberazijn,
- de zeebaars, broccolie en miso van spliterwten,
- de wilde paddenstoelen met wrongel en moerasscherm
- en de duif uit Steenvoorde.
Niet goedkoop, maar wat een ervaring. Zo rond middernacht stommelden we naar onze kamer om te genieten van een uurtje extra slaap! Met al die drank konden we dat wel gebruiken. Lang leve het winteruur!
Het ontbijt was lekker en vers, maar kon niet tippen aan het ontbijt bij Hostellerie St Nicolas vorig jaar dat, denk ik, moeilijk te evenaren valt. Al vond ik de sappen heel erg lekker en was de stoof waarop de eitje gebakken werden supercharmant en authentiek.
Na het ontbijt zochten we nog een activiteit om te doen in de buurt en zo belandden we in Les Prés du Hem in Armentières. Een mooi meer dat een combinatie is van recreatiegebied en natuurgebied. We zagen talrijke vogels en maakten een wandeling rond het meer. Het deed deugd om even uit te waaien na die drank- en voedseloverdaad van de vorige dag.
In de namiddag gingen we langs bij onze West-Vlaamse vrienden die zo lief waren geweest om een verjaardagstaart voor mij te voorzien. Dat moet jaren geleden zijn dat ik nog eens verjaardagskaarsjes heb uitgeblazen en natuurlijk bliezen de kindjes dapper mee!
We waren tegen de avond terug in Leuven, net op tijd om Gravity mee te pikken. Met dank aan de Kinepolis om mij een gratis filmticket voor mijn verjaardag cadeau te doen!
[…] jij mag kiezen waar je uit eten wil, waar ga je dan naartoe? In de Wulf. Jammer genoeg nogal een aanslag op de […]
[…] De (vrouwelijke) sommelier bleek trouwens een paar jaar in mijn favoriete Belgische restaurant (In de Wulf) gewerkt te hebben. Aan de tijd onder de vleugels van Kobe Desramaults had ze een paar woordjes […]
[…] more. En ja, ik weet dat ik nu als een verschrikkelijke snob klink. Bijgevolg blijft ons bezoek aan In de Wulf onze absolute culinaire […]
[…] geleid werden. Ok, ik kan natuurlijk niet vergelijken met The Jane of zo, maar voor mij blijft In de Wulf het beste restaurant van België. Echt subliem. En fijn dat we een rondleiding in de keuken kregen, waar de geuren van het eten dat […]
[…] al die wijn, misschien het glas teveel aan. Alleszins een fenomenale ervaring. Al blijft voor mij die éne avond bij In de Wulf nog steeds […]