Gravity

Omdat ik dit weekend verjaarde, kreeg ik een gratis filmpje van Kinepolis cadeau. Omdat je een gegeven paard nooit in de bek moet kijken, trokken mijn vriend en ik dus vanavond naar de cinema. Ik had ergens opgevangen dat Gravity wel een goeie film was, dus de keuze was snel gemaakt. Bleek dat we bij het laten inscannen van onze filmtickets een 3D-brilletje in onze handen geduwd kregen. Dát detail was mij ontgaan…

Na ellendig lang veel voorfilmpjes en reclame, begon dan de film. And what a ride it was. Ongelooflijk spannend! Ik vergat zelfs even het knellende 3D-brilletje op mijn neus. Meermaals voelde ik mijn handpalmen klam worden. En geloof mij, dat overkomt me zelden. Maar het idee helemaal alleen rond te tuimelen in de oneindige koudheid van de onverschillige ruimte, yep, dat moet toch in de buurt komen van één van mijn oerangsten. Schitterend in beeld gebracht, ook. Het contrast tussen het claustrofobische van zo’n ruimtepak en de weidsheid van de ruimte. En hoe prachtig mooi is onze aarde gezien vanuit de ruimte!

De in de film gebruikte speciale effecten kwamen erg realistisch over en de 3D was voor mij in deze film zeker een meerwaarde (die rondvliegende brokstukken, geweldig!). Al blijf ik hopen dat er een alternatief komt voor die vervelende brilletjes die je het gevoel geven dat je blikveld beperkt wordt.

Een absolute must see, wat mij betreft.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

4 Responses

  1. Ge moet dan eens een brildraagster zijn die vergeten is lenzen in te doen en daar dan zit met 2 brillen waarvan 1 die knelt… Ze zouden van die voorschuifsels of stickerachtige toestanden moeten hebben. En voor de niet brillers brillen die niet knellen?

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>