Wapenwetgeving in de VS

We kunnen alleen maar hopen dat het drama in die filmzaal in Colorado ervoor zal zorgen dat het debat over wapenbezit in de VS opnieuw geopend wordt en zelfs deel zal uitmaken van de presidentiële campagnes. Want hoe is het mogelijk dat één persoon over zoveel legaal verkregen wapens en ammunitie kan beschikken? Al vrees ik ervoor. Het is afschuwelijk hoeveel macht de NRA heeft en hoeveel geld er bij de wapenlobby zit. En zoals we allemaal weten, het zijn niet de politici die het beleid maken, maar de bedrijven waar het grote geld zit.

Er is helaas nog niet veel veranderd sinds Bowling for Columbine.

 

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

5 Responses

 1. Kristof

  Laat ik starten met de zin ‘if guns are outlawed only outlaws will have guns’.

  Zijn we Anders Breivik al vergeten? 77 doden in een land met een zeer strenge wetgeving.

  In Nederland in het shopping center, met een volautomaat: http://www.guardian.co.uk/world/2011/apr/09/gunman-kills-five-dutch-shopping-centre

  In Frankrijk aan de disco, AK47, 2 mensen dood.

  Gisteren, kanten van Hasselt, iemand schiet op zijn vriendin.

  Wat we vergeten is dat er veel moorden vermeden worden in de USA door het mogen dragen van wapens, zie: http://nakedlaw.avvo.com/2010/10/8-horrible-crimes-stopped-by-legal-gun-owners/

  Dus uw commentaar dat het wegnemen van wapens mensen zou helpen is complete bullshit, en getuigd van een zeer beperkt (links) zicht.

  Simpel voorbeeld, hier in de USA, een staat waar veel wapens worden gedragen, hier wordt niet geschoten in een shopping center, want de ‘slechten’ weten dat de ‘goede’ kunnen terugschieten.

  Hier zijn er wapenwetten, als de eigenaars van een gebouw er voor kiezen dat je geen wapens mag mee naar binnen nemen hangen ze een sticker op de deur, geen enkele potentiele moordenaar respecteerd dat. En dus sterven er 12 mensen in Colorado.

 2. Kristof

  Je moest je schamen, in plaats van te realiseren dat je argumenten niet correct zijn, of met betere argumenten komen, probeer je mij in slecht daglicht te plaatsen.

  Zoals ze hier zeggen: “Character assassination is the weapon of a feeble intellect”.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>