Beelden van de Bom

Via een link op Facebook kwam ik terecht bij filmbeelden van de atoombom. Films gemaakt voor propagandadoeleinden in een tijdperk waarin de wereld opgedeeld was in twee duidelijke kampen. Het maakt de beelden niet minder bloedstollend. Het ontploffen van de bom, de flits, de gruwelijke schoonheid van de wolk die zich vormt, seconden later gevolgd door de knal, dit alles wordt op gejuich onthaald. Onvoorstelbaar dat men de effecten van de atoombom wou minimaliseren met dit soort beeldmateriaal. Een bezoekje aan Hiroshima, het zou, net als een bezoek aan de concentratiekampen, onderdeel moeten uitmaken van het schoolcurriculum. Spijtig dat een vlucht naar Japan zo duur is.

Links:

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>