Aftellen…

Vrijdagavond stond in het teken van de voorbereiding van onze Japanreis (nog een dikke twee maanden!) en hoe start je zo’n avond beter dan met afhaalsushi van de Sakura met daarbij een glaasje witte wijn? We raakten het redelijk snel eens over de indeling van onze drie weken en haalden er een glaasje krupnik bij om dat te vieren. En toen liep het een beetje mis. Was het de sushi die hem slecht bevallen was, de combinatie van een zware werkweek, veel stress, te weinig eten en te veel alcohol? Feit is dat mijn broertje de rest van de avond behoorlijk ziek geweest is. En ik mij daardoor behoorlijk schuldig voelde, want, hoe oud hij ook wordt, hij zal altijd mijn kleine broertje blijven en als grote zus is het mijn taak om erop te letten dat hem niets overkomt. Dat wordt nog stressen in Japan…

Zo ziet ons tripje er ongeveer uit. (Buiten het feit dat wij alle verplaatsingen met de Japan Railpass zullen doen.)

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

5 Responses

  1. Sushilover

    Een sushi-vraagje, die Sakura, is dat jullie vaste sushi-afhaalplaats?
    ben er enkele weken geleden ook eens geweest omdat ze de telefoon maar niet opnamen in de Inari (Parijsstraat) en ik moet eerlijk zijn dat ik de Inari verkies boven de Sakura. Of misschien hadden ze een slechte dag.
    Jij nog andere sushi-ervaringen in het Leuvense, de do’s en don’ts?

  2. yab

    @Sushilover: De laatste keren zijn we altijd bij de Sakura geweest, maar denk dat ik de volgende keer de Inari opnieuw ga proberen. De sushi in de Ming op de Oude Markt vind ik ook wel ok, maar sushi maken is daar niet hun hoofdbezigheid.

    We zijn al één keer gaan eten in de Sikinoya in de Tiensestraat. We namen toen een menu met sushi inbegrepen, maar daar vond ik de sushi heel slordig gemaakt. We zijn ook al eens een keertje in de Sushi Lounge geweest: het is daar goedkoop, maar echt onder de indruk van de sushi was ik niet. Zijn we nog niet geweest, maar ga ik zeker eens uitproberen: de Sushi palace in de Tiensestraat.

  3. SushiAddict

    Ik moet zeggen dat ik het hierover oneens ben.
    Ik vind Sakura één van de betere sushi-restaurants in Leuven.
    De versheid van de sushi is zonder meer uitstekend, er is een goede prijs-kwaliteitsverhouding en het aanbod is vrij indrukwekkend.

    Inari heeft ook goede sushi, maar het personeel is zeer onervaren.

    Daarom gaat mijn keuze toch uit naar Sakura.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>