Begroting

Als er één ding is waar ik een hartsgrondige hekel aan heb, dan is het wel aan geldzaken (en banken, aan banken heb ik ook een hartsgrondige hekel). Budgetteren, begroten, het is niet echt aan mij besteed. Voordat ik weer totaal verkeerd begrepen word: ik ben niet spilziek, ik zie het nut van sparen heus wel in, ik hou rekening met de toekomst, etcetera. Ik hou mij gewoon niet graag met geldelijke zaken bezig. Vandaar misschien dat afbieden niet aan mij besteed is en ik zelden prijsvergelijkingen maak, terwijl ik dit beter wel zou doen. Ik kan het gewoon niet opbrengen om twintig verschillende winkels af te lopen op zoek naar hét goedkoopste item.

Vandaar dat ik erg bij ben dat de vergadering vanavond met de syndicus en de raad van beheer erg vlotjes ging. De eensgezindheid was ontroerend. Het opstellen van de begroting heeft in totaal maar een dik half uur in beslag genomen. En achteraf was de voldoening groot. Alweer een vervelend karwei geklaard.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

 1. Ge hebt groot gelijk! Ik ben ook zo 😉 Behalve als het écht véél geld kost…
  Want, tijd is ook geld waard, en ik heb liever tijd dan geld, in de meeste gevallen toch…

  Gelukkig heb ik dan een lief die het uitzoeken van “de beste optie” bijna als hobby heeft, en dat dan ook ‘met plezier’ voor mij doet, vooral omdat hij zich anders ergert dat ik geld verdoe vermoed ik…

  Hihi :-) Dit is fijn dat er nog zo mensen zijn…
  Wat vind jij dan van bonnen enzo? Ik bedoel zo het colruytkrantje doorbladeren en wat je uitknipt niet vergeten meenemen enzo… Ik vergeet dat dus gewoonweg…
  Soubrypuntjes spaar ik wel, omdat dat gemakkelijk is :-) Dat vergeet je niet zo rap hé.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>