Een heet etentje

Tot gisteren zijn alle etentjes op ons appartement mits een paar schoonheidsfoutjes zeer goed verlopen. Dat was totdat ik gisteren gloeiendhete saus van de overigens voortreffelijke sint-jacobsschelp over mijn hand kreeg. Een welgemeende “aaaaw” ontsproot aan mijn mond. Verdorie dat deed zeer. ‘k Heb op aandringen van onze gasten vervolgens ongeveer een half uur met mijn hand in koud water gezeten, al moet gezegd dat dit de groei van de brandblaren geenszins verminderd heeft.

Het bereiden van de tweede gang van ons diner (ook een ovengerecht) heb ik maar wijselijk aan mijn vriend overgelaten. Die zwierde gezwind de witte wijn, de tijm, de paddenstoelen, het klontje boter en de kipfilets in vier zakjes van aluminumfolie, liet deze een twintigtal minuten gaarstoven in de oven om vervolgens zonder ongelukken en brandwonden het bakblik uit de oven te verwijderen en de kip op ons bord te poneren. Een supereenvoudig, maar superlekker gerecht.

En omdat ik een beetje verbrand en daardoor zielig was, was er speciaal voor mij chocoladefondue als dessert. Ok, ok, zonder dat spijtige voorval zou er ook chocoladefondue op het menu gestaan hebben. 😉 De chocoladefondue smaakte alleszins even lekker met verbrande vingers. Al paste ik toch wel op voor het vlammetje onder het fonduestel.

Deze ochtend ben ik dan maar direct flammazine gaan kopen bij de apotheker. Hoe lang duurt het eer zo’n brandwonde geneest?

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

 1. Anne

  Lang. Heel lang.

  En het volstaat niet om in koud water te zitten met je hand.
  Je moet je hand onder koud STROMEND water houden.
  Als je hand gewoon in koud water zit zal er binnen de korste tijd een warmteschildje ontstaan rond de wonde.
  Als je om wat voor reden de wonde toch niet onder stromend water zou kunnen houden – bvb in de auto op weg naar het ziekenhuis – dan moet je zorgen dat er steeds beweging is in de emmer met water. (ik heb brandwondenverzorging gezien bij mijn EHBO-les van keukenongevallen)

 2. yab

  Anne: Ja, ik heb het wel een kwartier of zo onder koud stromend water gehouden, hoor, maar daarna wou ik toch ook wel graag een hapje eten en heb ik het in ijswater gehouden en ben ik blijven roeren. Nuja, het zal wel genezen. Ik zal het nodige geduld moeten opbrengen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>