Whisky proeven met wijnliefhebbers

Gisteren hadden we onze kameraad wijnkenner en één van zijn vrienden die we leerden kennen op het verjaardagsweekend in Érezée en Wéris te gast. Onze kameraad en zijn vriend wilden graag kennis maken met de wondere wereld van de whisky en ik had aangeboden hen mee op sleeptouw te nemen. Voor deze gelegenheid had ik ook mijn broer en een andere Leuvense kameraad whiskyliefhebber uitgenodigd.

Om een goeie bodem te hebben, gingen mijn vriend en ik eerst eten bij brasserie Van De Weyer. Het is aspergeseizoen en daar geniet ik graag van. Tot mijn grote vreugde stond er een gerecht met asperges én coquilles op de kaart. Twee van mijn favorieten in één klap!

IMG_5040

Om 20u was het tijd om onze whisky (letterlijk) in het zonnetje te zetten. Onze kameraad had voor wat hapjes gezorgd om de laatste gaatjes te vullen. Altijd lekker, zo’n toast met kaas.

IMG_5047

IMG_5051

De onbetwiste winnaar van de avond was de Kavalan die onze andere Leuvense kameraad bij had. Bijzonder lekker en verfijnd!

IMG_5054

Onze kameraard wijnliefhebber en zijn vriend waren spijtig genoeg maar matig enthousiast over de whisky. Kan gebeuren, natuurlijk. Whisky is geen drank naar ieders bek. Gelukkig had ik meer dan genoeg wijn in huis om voor een alternatief te zorgen. Op het einde van de avond haalde ik nog een geweldige fles barolo boven. Wat bij nader inzien misschien een beetje zonde was. Maar hey! Soms mag een mens al eens zot doen!

IMG_5056

IMG_5057

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>