Gisteren waren mijn vriend en ik te gast bij onze vrienden in Wijgmaal. De afspraak was dat zij zouden koken en wij voor de drank zouden zorgen. Dus namen mijn vriend en ik in de taxi naar Wijgmaal onze koelzak van de Colruyt mee met daarin een flesje champagne van Louis Brochet en wat flesjes witte wijn (waaronder eentje van d’Hellekapelle en eentje van Maria-Cristina, Portugese wijn van de uitbaatster van Dumon). We namen meerdere flessen mee, kwestie van te kunnen kiezen welke wijn het beste bij de gerechten paste.
En amai, we werden weer goed in de watten gelegd. Onze vrienden verwenden ons met heerlijke aperitiefhapjes van de markt gevolgd door een driegangenmenu met Sint-Jacobsvruchten als voorgerecht, vis als hoofdgerecht en een heuse kaasschotel als dessert. En dat allemaal terwijl hun zonen studeerden voor hun examens. Toch fijn, vrienden die goed kunnen koken! En de heerlijke porto die ze nog ergens uit hun kelder wisten op te diepen, was een fantastische afsluiter van de avond.
PS: De jongste zoon was apetrots dat hij ons zijn visgerei kon tonen.