Klinken op de vriendschap bij Gastrobar Hop

Wegens agendaconflicten moest ik deze afspraak maar liefst twee keer opnieuw inplannen, maar derde keer, goede keer!

We startten de avond met een flesje champagne/witte wijn op ons appartement en trokken vervolgens met ons vriendengroepje van zes naar HOP Gastrobar. Voor mij de eerste keer dat ik er kwam sinds de inrichting vernieuwd werd. Het verbaasde me wel dat door de herinrichting het aantal tafeltjes binnen flink geslonken was, en dat terwijl er eigenlijk al niet zoveel zitplaats was. Laat ons hopen dat ze na de herinrichting van de Vaartkom een prachtig nieuw terras kunnen opzetten!

Het eten was zoals we dat gewoon zijn weer uitstekend en we lieten ons met genoegen de wijntjes van Surlie smaken bij de verschillende gangen. Ik ben telkens weer onder de indruk van de originaliteit van de gerechten bij HOP Gastrobar. Echt wel een unieke plek in het Leuvense culinaire landschap.

IMG_1799

Artisjok en watermeloen als appetizer:

IMG_1803

ceviche van makreel, venkel en nectarine:

IMG_1805

jonge prei, langoustinejus, tomaat en ricotta:

IMG_1807

zeewolf, lamsoor, harissa en wortel:

IMG_1810

IMG_1812

IMG_1813

tartaar van witblauw uit Glabbeek, courgette, ansjovis dip en parmezaan:

IMG_1814

gelakte aubergine, miso, waterkers en red meat radijs:

IMG_1818

IMG_1821

roomijs van Iraanse citroen, zomerfruit, limoen, zoete chili en tahinkoekje:

IMG_1822

Geweldige avond!

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

1 Response

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>