Wegens agendaconflicten moest ik deze afspraak maar liefst twee keer opnieuw inplannen, maar derde keer, goede keer!
We startten de avond met een flesje champagne/witte wijn op ons appartement en trokken vervolgens met ons vriendengroepje van zes naar HOP Gastrobar. Voor mij de eerste keer dat ik er kwam sinds de inrichting vernieuwd werd. Het verbaasde me wel dat door de herinrichting het aantal tafeltjes binnen flink geslonken was, en dat terwijl er eigenlijk al niet zoveel zitplaats was. Laat ons hopen dat ze na de herinrichting van de Vaartkom een prachtig nieuw terras kunnen opzetten!
Het eten was zoals we dat gewoon zijn weer uitstekend en we lieten ons met genoegen de wijntjes van Surlie smaken bij de verschillende gangen. Ik ben telkens weer onder de indruk van de originaliteit van de gerechten bij HOP Gastrobar. Echt wel een unieke plek in het Leuvense culinaire landschap.
Artisjok en watermeloen als appetizer:
ceviche van makreel, venkel en nectarine:
jonge prei, langoustinejus, tomaat en ricotta:
zeewolf, lamsoor, harissa en wortel:
tartaar van witblauw uit Glabbeek, courgette, ansjovis dip en parmezaan:
gelakte aubergine, miso, waterkers en red meat radijs:
roomijs van Iraanse citroen, zomerfruit, limoen, zoete chili en tahinkoekje:
Geweldige avond!
dat ziet er heel lekker uit