Voor alles is een eerste keer

Deze namiddag fietste ik de heuvel van Heverlee op naar het Heilig Hartinstituut. Doel van deze missie: de dochter van onze vrienden uit Zichem inschrijven in het vijfde middelbaar. De richting die de dochter wil volgen, is niet beschikbaar in haar huidige school, dus moet ze van school veranderen. En onze vrienden waren net op het moment van de inschrijvingen op vakantie.

En dus fietste ik al puffend de berg op om bijna te verdwalen in de gangen van het Heilig Hartinstituut. Voor een leek als ik vond ik de aanduidingen redelijk summier, maar gelukkig vond ik de juiste gang om in te wachten. Grappig: na mij kwamen er nog ettelijke ouders informeren of dit de plek was om de leerlingen in te schrijven voor de derde graad.

Enfin, ik moest even wachten tot ik aan de beurt was, maar dan verliep het vlot. Ik gaf alle info door die ik had meegekregen van onze vrienden, maar moest toch nog even telefoneren met hen voor wat aanvullende gegevens. Gelukkig waren ze telefonisch stand by voor dit belangrijke moment.

En zo kwam het dus dat ik vandaag voor de eerste en naar alle waarschijnlijkheid ook de laatste keer een leerling heb ingeschreven in het middelbaar.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

3 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>