Afscheid van Malta – 29 december 2023

Onze laatste halve dag op Malta. En eerlijk, we vertrekken op het gepaste moment, want ons enthousiasme over de buffetoverdaad begint ietwat af te nemen. We pakken onze valiezen en laten deze achter bij het onthaal. Voor de allereerste keer in ons leven moeten we tien minuten wachten tot onze kamer gecontroleerd is alvorens we officieel kunnen uitchecken. Ik vermoed dat het personeel in zo’n partyhotel soms met nogal onaangename zaken geconfronteerd wordt.

IMG_3900

IMG_3901

Vervolgens maken we een laatste wandeling in de buurt van ons hotel. We verkennen een stukje van het Pembroke natuurreservaat en wandelen tot aan de Torri tal-Madliena. De zon komt door de wolken piepen en het is warmer dan verwacht. We passeren een waterzuiveringsstation dat werkt met reverse osmosis (ja, ik heb het proces ook moeten opzoeken). Heel nuttig natuurlijk, zo’n waterzuiveringsstation, maar de dikke pijpleidingen en het lawaai misstaan ietwat in deze omgeving

IMG_1977

IMG_1979

IMG_1981

IMG_1982

IMG_1985

IMG_1988

IMG_3916

IMG_3919

IMG_3921

IMG_3922

Terug in het hotel ga ik nog snel naar het pas gepoetste toilet op de eerste verdieping, we halen onze valiezen op en onze eCab brengt ons zonder problemen naar de luchthaven.

Voor de terugvlucht zijn we erin geslaagd business class te boeken voor een lagere prijs dan economy. Vraag me niet hoe, maar soms moet je een gegeven paard niet in de mond kijken, nietwaar?

Wij zijn alleszins bijzonder gecharmeerd door de lounge op de kleine luchthaven van Valletta. Het is er bijzonder aangenaam zitten en de prosecco is erg lekker.

IMG_3923

IMG_3924

IMG_3943

IMG_3945

Op het vliegtuig genieten we van de extra beenruimte en de driegangenmaaltijd met wijn à volonté. Een waardige afsluiter van een korte, maar aangename vakantie!

IMG_3948

IMG_3950

IMG_3952

IMG_3955

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>