Begrafenis in Merchtem

Deze ochtend reden mijn vriend en ik met onze cambio richting Onze-Lieve-Vrouw-ter-Noodkerk om de begrafenis bij te wonen van de vader van één van mijn favoriete collega’s, die op korte tijd zowel zijn vader als zijn moeder verloor. De tocht naar Merchtem verliep vlotjes, maar helaas hadden we er geen rekening mee gehouden dat Merchtem op zaterdagochtend overduidelijk met een parkeerplaatsentekort kampt. Uiteindelijk parkeerden we onze mini-cambio op de parkeerplaats van de Albert Heijn en moesten we nog een stukje te voet teruglopen naar de kerk, waardoor we een paar minuten te laat waren.

De dienst werd geleid door een vrouwelijke lector en stond stil bij het doodgewone, maar schone leven van de overledene, die duidelijk een graag geziene figuur was met een groot netwerk in Merchtem. Mijn collega las een mooi zelfgeschreven stuk voor en ook de kleinkinderen namen op een ontroerende manier afscheid van hun grootvader.

Na de dienst bleven ik en een paar andere collega’s nog even napraten met onze rouwende collega. Ik merkte dat hij het erg apprecieerde dat we aanwezig waren. En alhoewel het een trieste gelegenheid was, deed het tegelijkertijd deugd de zon op onze gezichten te voelen.

IMG_0895

 

IMG_0897

IMG_0899

IMG_0901

 

Omdat we onze auto geparkeerd hadden op de parking van de Albert Heijn en die eigenlijk voorbehouden is voor klanten, besloten mijn vriend en ik nog even binnen te springen voor wat boodschappen. Altijd leuk, want de Albert Heijn heeft een ietwat ander aanbod dan de supermarkten in Leuven.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>