Netwerken in het Vlaamse Parlement

Deze vrijdag had ik me ingeschreven voor een netwerkevent in het Vlaams Parlement met als thema ‘samenwerken’. Het is altijd boeiend om ervaringen uit te wisselen en een goeie samenwerking binnen en tussen teams is iets waar ik veel belang aan hecht. Ik was bijgevolg erg benieuwd naar wat de sprekers over dit onderwerp te zeggen zouden hebben.

Omdat ik ‘s ochtends nog een andere vergadering had, was ik een dik half uur te laat in het Vlaams Parlement, maar blijkbaar had de cateraar ook vertraging opgelopen en was ik er vijf minuten voordat het buffet met mondjesmaat opende. Perfecte timing! Ik moet trouwens zeggen dat ik het apprecieer dat meereen meer evenementen resoluut kiezen om enkel vegetarische gerechten aan te bieden. Lekker én beter voor het milieu en onze gezondheid! Zelf probeer ik tegenwoordig elke week twee of drie veggie dagen in te lassen. Al geef ik toe dat ik niet verwacht ooit volledig vegetarisch te worden. Daarvoor kan ik nog te zeer genieten van een stukje vlees of vis.

IMG_7961

IMG_7963

Na de lunch, waarbij ik kennismaakte met wat nieuwe mensen, kwamen achtereenvolgens Bert Brugghemans, commandant van Brandweer Zone Antwerpen, Hanan Challouki, expert inclusieve communicatie en Ann Wauters, ex-kapitein van de Belgium Cats aan het woord. Echt drie topsprekers die elk vanuit hun eigen ervaring een boeiend verhaal wisten te vertellen. Erg onder de indruk van het filmpje dat Bert Brugghemans liet zien van een reddingsoperatie in een ingestort appartementsgebouw. Van het verhaal over inclusiviteit onthoud ik dat het niet volstaat om iemand uit te nodigen voor een feestje, de genodigden moeten zich ook welkom voelen op de dansvloer. Ann Wauters overtrof mijn verwachtingen, amai, wat een absolute topvrouw! Zeer goede spreker, met echt bruikbare tips.

IMG_7964

IMG_7967

IMG_7968

Na de sprekers werden we opgedeeld in kleinere groepen en kregen we enkele vragen voorgeschoteld en de tijd om ervaringen uit te wisselen. Altijd het boeiendste moment van de dag. Interessant om te merken dat andere leidinggevenden met dezelfde zaken worstelen als ikzelf.

We sloten de namiddag af met een drankje en een hapje, waarbij ik de gelegenheid had om bij te praten met een oud-collega en een oud-medestudent die ik al sinds mijn studieperiode niet meer gezien had. Lang leve de onverwachte ontmoetingen!

Het moge duidelijk zijn in welke vaas ik mijn balletje gedropt heb.

IMG_7969

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>