Lamszadel bij Corfou

Restaurant Corfou is al jaren een vaste waarde in de Leuvense Bondgenotenlaan en ik passeer er vaak op mijn wandelingen doorheen Leuven. Omdat ik foto’s van eten in de vitrine van een restaurant echter niet aantrekkelijk vind, was ik nog nooit in dit restaurant geweest. Totdat mijn vriend en ik vanavond op zoek waren naar een plek om snel iets te eten. Dus ja, waarom niet eens dit Grieks restaurant proberen.

En ja, het interieur met de ouderwetse tafels en stoelen is wellicht al twintig jaar hetzelfde, maar mijn vriend en ik waren erg gecharmeerd door de vriendelijkheid van het Grieks-Belgisch koppel dat de zaak uitbaat. Dit is echt een restaurant waar de tijd is blijven stilstaan. Wat als bijkomend voordeel heeft dat de prijzen op de menukaart ook zeer schappelijk waren.

Wij besloten voor de geflambeerde lamszadel te gaan en amai, wat een goede keuze. Het in de oven bereide vlees werd aan onze tafel geflambeerd. Een heel spektakel. Vervolgens werd het vlees terug naar de keuken genomen, in stukken gesneden en samen met een salade, Griekse pasta, aardappelpartjes en rijst op een metalen schotel geserveerd. Het vlees werd op een verwarmingselement geplaatst en onze borden waren zelf ook verwarmd.

Het lamsvlees was heel mals en zeer lekker. Een heerlijk ouderwetse maaltijd waarvan we echt genoten hebben. Hier zien ze ons zeker nog terug!

IMG_7875

IMG_7880

IMG_7883

IMG_7885

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>