Nature Illuminated in Groot-Bijgaarden

Na de uitgeregende zoektocht met onze vrienden in Mechelen, waren de weergoden ons dit weekend beter gezind. Toegegeven, de grond in het prachtige park van het Kasteel van Groot-Bijgaarden was behoorlijk drassig, maar er viel tijdens de ganse wandeling geen druppel regen. En dat durf ik gerust een succes te noemen!

Ik had op voorhand de dochters van onze vrienden een aantal opties voor een uitstap gegeven en de twee jongedames kozen vol overtuiging voor Nature Illuminated. Dat ik pas tickets om 21.15u kon vastkrijgen, waardoor ze op deze zaterdagavond extra laat mochten opblijven, zal daar zeker niet vreemd aan geweest zijn. 😉 En zo kwam het dat mijn vriend en ik twee avonden op rij van feeërieke lichtkunstwerken konden genieten. Al is Nature Illuminated in vergelijking met Bright Brussels (waar je een verzameling van totaal verschillende kunstwerken te zien krijgt) veel meer een totaalspektakel dat vertrekt vanuit één verhaallijn.

We startten de avond met zijn zessen (na een iet of wat moeizame zoektocht naar parkeerplaats) bij Italiaans restaurant L’Appuntamento. De twee jongedames zijn immers redelijk kieskeurige eters, maar een lekkere pizza, dat lusten ze wel. Het restaurant bleek echt een schot in de roos. Gezelligingericht, vriendelijke bediening die Frans, Nederlands en Italiaans door mekaar mengde en heel lekker eten. Eindelijk nog eens een goeie risotto (met Sint-Jacobsvruchten en inktvis) gegeten! En die sabayon was gewoonweg fenomenaal.

IMG_6428

IMG_6442

IMG_6444

Met goed gevulde magen trokken we het park van Groot-Bijgaarden in. Stip om 21.15u stonden we aan de ingang. Al bleek bij nader inzien dat het niet op tien minuten vroeger of later aankwam. Had ik voor niets zitten stressen of we er wel op tijd zouden geraken, nadat we even op ons dessert moesten wachten.

We genoten met z’n allen van de stijlvolle inkleding en verlichting van het park. Geen enkele installatie was spectaculair te noemen, maar het geheel was af met veel aandacht voor leuke kleine details. Het thema van de vier seizoenen past natuurlijk perfect bij zo’n mooi kasteelpark. Zeer sprookjesachtig. De jongedames vonden het zo geweldig, dat we na afloop nog een stuk van het parcours opnieuw deden. Kwestie van wat foto’s met minder volk op te kunnen nemen.

IMG_6448

IMG_6450

IMG_6458

IMG_6460

IMG_6473

IMG_6478

IMG_6479

IMG_6482

IMG_6489

IMG_6492

IMG_6495

IMG_6498

IMG_6502

IMG_6508

IMG_6510

IMG_6512

Een mooie avond!

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>