Dhondt-Dhaenens, Roger Raveel en een lekkere karper

Vrijdagnamiddag sloten de grote baas en ik deze pittige week af met een werkbezoek aan Museum Dhondt-Dhaenens en het Roger Raveel museum. Voor mij was het de eerste keer dat ik Museum Dhondt-Dhaenens bezocht, al zal ik nog eens moeten terug gaan wanneer de werken achter de rug zijn om het museum in vol ornaat te kunnen bewonderen.

IMG_9730

IMG_9731

IMG_9733

IMG_9734

We vergaderden in de fantastische Wunderkammer Residence van kunstenaar Hans Op de Beeck. Een erg inspirerende omgeving vergaderplek, moet ik zeggen. Met een prachtig uitzicht op een bocht van de Leie.

IMG_9735

IMG_9737

Na ons bezoek reden we in de fancy elektrische bedrijfswagen (dat ding parkeert zichzelf!) van mijn baas naar het Roger Raveel museum. We bezochten de tentoonstelling ter ere van 100 jaar Raveel. De tentoonstelling ‘Zien, denken, schilderen’ toont een selectie schilderijen en tekeningen van Raveel uit de periode 1948-1968 in dialoog met het werk van een aantal schilders die het oeuvre van Raveel beïnvloed hebben.

IMG_9738

IMG_9739

IMG_9740

IMG_9742

IMG_9747

IMG_9748

We sloten ons bezoek af met een uitstekend diner in De Karper, terwijl we van de gelegenheid gebruik maakten om enkel belangrijke onderwerpen grondig door te spreken. Wat altijd vlotter gaat met een glaasje wijn erbij, nietwaar?

Appetizers:

IMG_9752

IMG_9753

IMG_9757

IMG_9758

Garnaal, artisjok, gerookte paling, yuzu:

IMG_9761

Octopus, vermicelli, Parijse paddenstoel, courgette:

IMG_9763

Pladijs, open ravioli, zeekraal, venkel, scheermes:

IMG_9768

Kersen, mascarpone, chocolade, basilicum, karnemelk:

IMG_9771

Thee met versnaperingen:

IMG_9773

Normaal was het mijn bedoeling om bij thuiskomst in Leuven nog gedag te gaan zeggen bij de Leuvense dames die diezelfde avond bij restaurant Dumon dineerden. Ik had echter niet verwacht dat we in Machelen op zo’n uitgebreid diner getrakteerd zouden worden. Tegen dat ik terug in Leuven was, was het half elf ‘s avonds en waren de dames in Wakkerzeel aan het afronden. Ik wilde gerust nog in een taxi springen en tot daar rijden, maar het was duidelijk dat de meeste dames na een zware werkweek niet meer veel pit hadden om het laat te maken. Heel jammer, want zo miste ik de zwangere buik van één van onze vriendinnen. Ze stuurden wel een fotootje door, maar dat kan toch niet op tegen de realiteit.

Can’t have it all…

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

1 Response

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>