Gisteren had ik afgesproken om samen te dineren met mijn goede vriend uit Tildonk. Waar we vroeger tijdens onze studententijd elkaars deur plat liepen, zien elkaar nu helaas veel te weinig. Een kwaal van deze tijd, vrees ik. Iedereen heeft het zo ongelooflijk druk met werk en gezin (in mijn geval vooral werk). Dus als het dan eens lukt om af te spreken, mag het al eens ietsje meer zijn. Bovendien was hij een weekje geleden verjaard. Een goeie reden om onze culinaire horizonten gezamenlijk te verbreden bij Taste Leuven.
Blijkt dat de charmante gastvrouw een oud-collega is van mijn kameraad. Dus moesten er eventjes straffe verhalen boven gehaald worden. Zalige ontvangst trouwens, daar bij Taste. Ongedwongen en hartelijk. En de stoere chefkok vol met tattoos die zijn menu persoonlijk komt voorstellen aan tafel. Zo heb ik het graag!
En ik maakte kennis met een mij onbekende lekkernij: Carabineros, een rode reuzengarnaal.
Deze heerlijkheden mochten onze smaakpapillen strelen:
Rode poon – hoorn des overvloeds – vermouth – prei:
Carabineros – pastinaak – bulgur – wulk:
Duif – aardpeer –spinazie – boerenkool:
En jawel, dat is rijstpap met een gouden lepeltje! Een avond om door een ringetje te halen!
rijstpap met een gouden lepeltje, hoe cool is dat!
[…] het was op culinair vlak een uitstekende week. Na de fantastische ervaring bij Taste Leuven woensdagavond, had ik het genoeg vrijdag alweer de voeten onder tafel te mogen schuiven voor een […]