70 jaar vrouwenstemrecht in België

Een bitterzoete verjaardag, want in vergelijking met andere Europese landen, was België er behoorlijk laat bij. Belgische vrouwen kregen pas op 27 maart 1948 volledig stemrecht en pas in 1965 kwam er voor het eerst een vrouw in de regering: minister van Gezin en Huisvesting Marguerite De Riemaecker-Legot. En zelfs nu nog blijft de politiek een mannenbastion. Tot nu toe heeft nog geen enkele vrouw het tot eerste minister of minister-president geschopt in België. En ook op andere terreinen hebben vrouwen een achterstand in te halen.

Dus, ladies, laten we ons collectief inzetten om dat te veranderen. Want vrouwen zijn méér dan in staat om hun mannetje te staan. Op élk vlak!

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>