We genieten ons te pletter. Maar niemand is tevreden

Veel geknikt tijdens het lezen van een artikel. En toch merk ik een tegenstrijdigheid in mijn eigen gedachten. Ik ben het er roerend mee eens dat de Selfmade Man een mythe is, maar aan de andere kant ben ik er wel van overtuigd dat mijn falen om een job te vinden in Zwitserland mijn eigen fout is. Ik had vroeger moeten beginnen zoeken. Ik had er niet automatisch vanuit moeten gaan dat twee universitaire diploma’s en bijna tien jaar leidinggevende ervaring mij wel makkelijk een job zouden opleveren. Ik had keihard moeten studeren om bijkomende certificaten te behalen. Ik had meer moeten netwerken. Ik had meer van dit en ik had minder van dat moeten doen.

Dus werk ik nu keihard om vier maanden ledigheid te compenseren. En probeer ik tussendoor wat te genieten, omdat ik vind dat ik dat nu wél verdien.

Maar of ik nu tevreden ben?

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

  1. ‘Had ik maar’ daar is niemand mee geholpen. Zwitserland is gewoon een erg moeilijk land om als buitenlander een job te vinden; eigen volk eerst is zo’n beetje hun leuze. Het ligt echt niet aan jou!!

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>