Mensen naar wie ik opkijk

Naar welke mensen kijk je op en waarom?

Persoonlijk vind ik dat in onze maatschappij de prioriteiten wat verkeerd liggen. Ik snap niet waarom bepaalde sporters (kuch, voetballers, kuch) zo dik betaald worden voor hun hobby en waarom iemand die toevallig goed tegen een balletje kan trappen/tegen een bal kan meppen/hard kan fietsen als ‘held’ beschouwd moet worden.

Niet dat ik de fysieke inspanning en het doorzettingsvermogen dat een sporter moet hebben om op het hoogste niveau door te breken niet kan appreciëren. Ik vind het gewoon niet serieus dat de échte helden in onze samenleving, mensen die een zorgend beroep uitoefenen of in het onderwijs staan, totaal niet gewaardeerd worden en voor een laag loon elke dag het beste van zichzelf geven.

De verpleegsters die elke morgen op palliatieve zorgen de mensen gaan wassen, dat zijn voor mij mensen naar wie ik ontzettend opkijk. Het zou fijn zijn mocht onze samenleving hun inspanningen wat meer waarderen.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>