House tour

Gisteren brachten we voor de allereerste keer een bezoekje aan het nieuwe stekje van onze onlangs gescheiden vriend. Vol trots toonde hij ons zijn appartement, dat bijna anderhalve keer zo groot is als het onze (nuja, bij hem moeten er natuurlijk halftijds twee dochters inwonen). Hij heeft zelfs een tuintje waar de jongedames buiten kunnen ravotten. Op korte tijd is onze vriend erin geslaagd met meubels van het Spit en IKEA van zijn appartement een echte thuis te maken. Pronkstuk is toch wel de tweedehands Duitse vleugelpiano uit 1948. Prachtig instrument dat terecht een ereplek kreeg.

IMG_9037[1]

Nadat mijn vriend en ik van een klein privéconcert genoten hadden, trokken we de stad in voor een gezamenlijke maaltijd. Natuurlijk hadden we moeten weten dat het de laatste donderdag vóór de kerstvakantie superdruk zou zijn in de stad met het einde van de examens in het middelbaar en de kerstmarkt die veel kooplustigen aantrok. Gelukkig slaagden we er na wat zoekwerk in een tafeltje te bemachtigen bij een vrij nieuwe Indiër in de ‘s Meiersstraat. Masalatop bleek een schot in de roos te zijn. Heerlijke palak en madras curry gegeten.

Na het eten trokken we opnieuw naar het appartement van onze vriend voor een afzakkertje. Tegen een glaasje cava en/of whisky zeggen wij natuurlijk nooit neen!

Fijn om te zien, hoe onze vriend de draad van zijn leven opnieuw opneemt. Hopelijk beleeft hij nog veel mooie muzikale momenten in zijn nieuwe stekje.

IMG_9039[1]

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>