Lync

Een paar weken geleden werd de software Lync op onze werkpc’s geïnstalleerd. Ik wist wel dat deze software het mogelijk maakte om te chatten en telefoongesprekken te voeren, maar had er mij nog niet echt mee bezig gehouden. Deze week werden de collega’s en ik echter tijdens een uitlegsessie van een uurtje ingewijd in de geheimen van Lync. Ik was zo enthousiast dat ik zelfs overging tot de installatie van Lync op mijn smartphone! En nu vliegen de berichtjes heen en weer tussen de collega’s. (Er wordt zelfs nu en dan een al dan niet zo bedoelde poging tot skypen ondernomen.) Alsof de hoogdagen van ICQ terug zijn! Al moet er mij wel van het hard dat het stokoude ICQ en pak beter en functioneler is dan Lync (waarom kan ik geen berichten sturen naar iemand die offline is?? Wat is dat met al die foutmeldingen?). Onbegrijpelijk dat een bedrijf als Microsoft er niet in slaagt om iets als Lync goed te laten werken…

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

6 Responses

  1. Oh staat jullie federatie naar andere bedrijven open (staat de security zo dat je ook kan connecteren met mensen van andere firma’s?? dan moet je mij maar eens zoeken: voornaam.familienaam@merknaamvanmijnwerkgever.com )

    Wij zijn vorige week wel net overgegaan naar Skype for Business want Microsoft is Lync eindelijk aan ‘t upgraden en integreren met Skype dat ze in 2011 hadden gekocht. Mijn ex-werknemer is vorige week ook geswitcht naar Skype for business…’k dacht dat iedereen gepusht werd om dat nu zo snel mogelijkt e doen, dus wel opmerkelijk dat jullie met zo’n recente installatie nog Lync krijgen . (veel verschil zit er niet in hoor).

    en wat betreft berichtjes naar offline mensen…nee , daarvoor zijn ze te geïntegreerd met hun outlook, yammer enz , dus dan moet je een andere optie nemen. Omgekeerd is het zalig: in je mail, yammer, sharepoint, … zie je altijd het groene/oranje/rode bolletje met de status van mensen en kan je die direct contacteren.

  2. Lucie

    Eenmaal je Skype for Business hebt kan je naast de gewone features (video calling, scherm presenteren,…) ook de anderen zijn scherm overnemen! Gedaan met “kan je eens langskomen om mij te helpen”, vanaf nu kan je dat vanop afstand doen.
    Als jullie een alternatief zoeken kan ik ook Slack aanraden, daar geen video calls, maar wel channels en offline chat zoals ze op IRC bestonden.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>