26 maart 2015: Conferentie en het zwembad van Marina Bay Sands

‘s Ochtends geraken we heel moeilijk uit ons geweldig comfortabele bed. De vermoeidheid is onder ons vel gekropen en valt moeilijk af te schudden.

In de Club ontbijt ik met eggs florentine. Ik lieg niet als ik zeg dat er weinig dingen mij zo gelukkig maken als eggs florentine. Geen idee waarom dit gerecht in België nergens te vinden is. Zo lekker! En oja, had ik al gezegd dat het uitzicht in de Club vanaf de 55ste verdieping werkelijk fenomenaal is? Neen? Wel, het uitzicht in de Club is werkelijk fenomenaal.

Vandaag is de eerste dag van de Black Hat conferentie en net zoals in Kuala Lumpur besluit ik de key note mee te pikken. De key note gaat over een interessante artificial intelligence toepassing die gebruik maakt van big data. De AI toepassing wordt geïllustreerd aan de hand van een Breaking Bad voorbeeld. Al een geluk dat mijn vriend en ik net de twee eerste afleveringen van deze serie gezien hebben, zodat we kunnen volgend waar het over gaat. Na die tweede aflevering zijn we echter gestopt met kijken wegens te deprimerend naar onze goesting. Nochtans zegt iedereen mij dat Breaking Bad een uitzonderlijk goeie serie is, misschien moeten we de serie toch nog een tweede kans geven.

Na de key note in de veel te koude conferentiezaal, besluit ik er de brui aan te geven. Als er iets is waaraan ik een hartsgrondige hekel heb, dan is het wel aan airco’s die veel te koud staan afgesteld, terwijl het buiten meer dan 30 graden is. Bovendien durf ik het niet riskeren om gebruik te maken van de wifi, want die Black Hat conferenties staan erom bekend dat de deelnemers al eens fake access points durven opzetten om zo je wachtwoorden te sniffen. Rare jongens, die security mensen…

Ik keer terug naar ons hotel en nestel mij met mijn macbook air in een ligstoel bij de infinity pool op de 57ste verdieping om nog wat werkmails te beantwoorden. Niet echt optimale omstandigheden om mails te lezen, maar ik heb geen zin om binnen te zitten. De zon draait echter en al gauw kan ik bijna niets meer lezen op mijn scherm. Wanneer vindt er iemand eens een zonbestendig laptopscherm uit?

Voor de lunch keer ik terug naar de conferentie (ik heb per slot van rekening betaald voor mijn deelname). Ik doe een cardigan aan om te vermijden dat ik begin te klappertanden. Het eten wordt geserveerd in buffetvorm en is eerder middelmatig, maar we zijn natuurlijk verwend geweest de voorbije dagen. Ik blijf na het eten nog even hangen voor een talk over mobile banking, maar het abominabel slechte Engels van de Fransman die de presentatie geeft, maakt dat ik er tien minuten later de brui aan geef. Ik bros de rest van de dag en keer terug naar het zwembad. Lichtelijk teleurgesteld, moet ik wel toegeven, want ik heb erg goede herinneringen over gehouden aan de conferentie in Kualu Lumpur, waar je om te beginnen helemaal geen schrik moest hebben om gehackt te worden en waar we echt fijne mensen leerden kennen.

Ik relax wat met mijn boek aan het zwembad en begeef me stipt om 17u naar de Club waar ik afgesproken heb met mijn vriend en zijn oud-college. Tussen de heerlijkheden die de Club te bieden heeft door, glip ik even naar de kamer omdat ik een time lapse wil maken van de zonsondergang. Helaas strandt mijn poging op een platte batterij van de afstandsbediening voor mijn fototoestel. Failure! Ik keer met hangende pootjes terug naar de Club.

IMG_6560 IMG_6561 IMG_6562

Na een laatste glas champagne keren mijn vriend en ik terug naar onze kamer, alwaar wij ons overgeven aan een zwoele vrijpartij. ‘t Is vakantie voor iets, he!

Na wat bekomen te zijn, nemen we de taxiboot naar Clarke Quay, omdat we geen zin hebben de metro naar China Town te nemen en ik dit tochtje zo leuk vond een paar dagen geleden. De kostprijs van het boottochtje blijkt echter een pak hoger te liggen ‘s avonds dan overdag. Een beetje morrend betalen we toch de meerprijs. Voor die paar Singaporean dollars extra krijgen we nu wel uitleg over de gebouwen langs de Marina Bay en de Singapore River.

Bij Clarke Quay koop ik opnieuw een ijsje bij de zaak waar ik eerder het yuzu ijs uitprobeerde. Ditmaal houd ik het bij een iets minder exotische smaak. We slenteren wat door de straten van China Town. Mijn vriend wordt echter overmand door vermoeidheid en we besluiten een taxi terug te nemen naar ons hotel. Lekker makkelijk.

Bij terugkomst verneem ik dat Zayn One Direction verlaat. Na het verschrikkelijke nieuws van de neergestorte German Wings vlucht, een nieuwe ramp. Wat een desastreuze week! 😉

IMG_7159

IMG_7165

IMG_7172

IMG_7177

IMG_7182

IMG_7195

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

1 Response

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>