December kick-off!

  • Maandag 1 december: Salsa! Ik doe extra mijn best om al de bewegingen te memoriseren. Maar de combinatie rare Spaanse namen en op elkaar lijkende figuren maakt dat mijn geheugen mij meermaals in de steek laat. Tijdens de salsales gaat alles prima, maar eens we thuis zijn, kunnen we ons met de beste wil van de wereld niet meer herinneren hoe de figuren ook alweer exact in mekaar staken. Dikke spijt dat we van bij het begin van de lessenreeks niet de moeite genomen hebben om alle figuren volledig uit te schrijven of er zelfs filmpjes van te maken.
  • Dinsdag 2 december: Afspraak met een charmante dame die mij wou spreken over mijn grote hobbyproject. Het is altijd leuk om een cocktail te gaan drinken in de Kosmopol, zeker als iemand anders de rekening betaalt, maar ik was er na het gesprek niet helemaal van overtuigd dat we een goede match waren. We zullen zien of het gesprek nog een staartje zal krijgen.
  • Woensdag 3 december: Bezoekje aan onze net bevallen collega. Nog nooit een pas bevallen moeder gezien die er zo uitgerust uit zag. De baby van net iets meer dan twee maanden sliep al 10 uur per nacht en groeide als kool. Die dikke wangetjes waren echt om op te vreten. Wat een dotje! Ook om op te vreten: de overheerlijke quiches. Onze collega had voor onze vrolijke bende van zes maar liefst drie verschillende quiches op tafel getoverd. Indrukwekkend. We waren allemaal ook erg gecharmeerd door de pittige tweejarige grote zus. Wat een heerlijk kind. Geen spoor van verlegenheid te bekennen, al een hele woordenschat tot haar beschikking en duidelijk zeer goed op de hoogte van de regels van de etiquette (ze kwam ons heel erg schattig broodstengels en humus offreren, omdat ze van de mama zelf pas eentje mocht nemen als al de gasten bediend waren). Kijk echt al uit naar de terugkeer van mijn collega na haar zwangerschapsverlof en neen dat is zeker niet alleen omdat ik haar taken tijdelijk heb overgenomen. Ze is gewoon een geweldige aanvulling voor ons team.
  • Donderdag en vrijdag 5 december: Twee avonden die we goed konden gebruiken om onze salsamoves voor mijn spreekbeurt in de Spaanse les te oefenen. En de spreekbeurt zelf natuurlijk! Vijf minuten is op zich niet zoveel, maar ik had toch niet veel zin om ter plekke wat te improviseren, want eerlijk, zo heel veel weet ik nu ook weer niet over salsa. Het is fijn om te dansen, maar in de geschiedenis had ik mij nog nooit verdiept. Wat bij deze dus gebeurd is. Lang leve wikipedia!

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

3 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>