Nog maar eens een reisstokje

Omdat reizen nu eenmaal mijn grote passie is. Gepikt bij Tita.

 1. Ga je het liefst naar het buitenland of blijf je liever in ons belgenlandje om vakantie te houden?
  Buitenland, al valt er in ons eigen land natuurlijk ook vanalles te beleven. Om er echt tussenuit te zijn, vind ik het toch belangrijk dat er wat afstand zit tussen mij en mijn thuisbasis.
 2. Reis je het liefst met eigen wagen of liever met het vliegtuig?
  Goh, maakt mij niet zoveel uit. Ook al veel reizen gedaan die een combinatie waren van vliegtuig en huurwagen. Mijn vriend en ik hebben daarnaast al superleuke roadtrips gedaan met onze eigen wagen, maar het vliegtuig is natuurlijk onontbeerlijk om verre en exotische bestemmingen te bereiken.
 3. Hou je ook korte tussendoorvakanties buiten de grote verlofperiode?
  Aangezien mijn vriend en ik geen kinderen hebben, zijn we ook niet gebonden aan de klassieke verlofperiodes. Wij gaan dus op reis wanneer en waar we dat willen. Naast één grote reis per jaar knijpen we er vaak doorheen het jaar even tussen uit voor een verlengd weekend.
 4. Waar geef je het liefst geld aan uit: aan een mooie reis of een nieuw salon?
  Geen salon te bekennen in ons appartement, dus het antwoord op deze vraag ligt voor de hand: aan een mooie reis, natuurlijk!
 5. Stel: je wint een prijs en je mag je droombestemming kiezen. Waar trek je naartoe?
  Australië en Nieuw-Zeeland.
 6. All inn-vakanties of kamer met ontbijt?
  Kamer met ontbijt! Ik ben een grote fan van ontbijten op vakantie, trouwens. Doorheen het jaar maak ik veel te weinig tijd om te ontbijten, dus als ik op vakantie ben, kan ik erg genieten van een uitgebreid ontbijt met alles erop en eraan. Ben een grote fan van Scottish breakfast om die reden.
  Al durf ik na een zware werkweek wel eens tegen mijn vriend zuchten dat we eens een week zouden moeten gaan luieren aan de rand van het zwembad in zo’n all inn-resort. Maar ik weet van mezelf dat ik dan toch allerlei uitstapjes zou plannen, omdat luieren nu eenmaal niet aan mij besteed is.
 7. Hou je van sportieve vakanties of van luie vakanties?
  Wel, zoals het antwoord op vorige vraag reeds aangeeft, heb ik een broertje dood aan luieren. Maar echt sportief zou ik mijn vakanties nu ook weer niet noemen. ‘t Is ondertussen alweer jaren geleden dat ik nog eens een keertje op de skilatten stond. Doe mij maar een mix van stevige wandelingen zoals in Schotland en prachtige fietstochten zoals in Japan, overgoten met een stevige geut cultuur.
 8. Ga je ook plaatselijke dingen proeven op de plaatselijke markt?
  Absoluut! Ik proef alles. Echt waar. Op voorwaarde dat de bereiding hygiënisch is. In sommige landen moet je bijvoorbeeld geen softijs eten, water van de kraan drinken of iets kopen dat klaargemaakt is aan een kraampje op straat. Niemand brengt graag de rest van zijn vakantie op het toilet door.
 9. Verkies je eerder luxe of mag het een vakantie met de rugzak zijn in goedkope hostelletjes of jeugdhostels?
  Tja, ik zal er maar eerlijk voor uit komen. Ik ben een luxebeest. Een goed hostel met douche en sanitair op de kamer daar heb ik an sich geen problemen mee, maar als ik kan kiezen, ga ik voor de chique kamer met het fantastische uitzicht, het geweldige ontbijt en de infinity pool. 
 10. Naar welk land zullen ze je met geen stok naartoe krijgen?
  Oorlogslanden en landen waar dodelijke epidemieën heersen.
 11. Als je niet op vakantie gaat, hoe breng je dan je verlof door?
  Euh, is verlof niet synoniem met op vakantie gaan?
 12. Ben je te vinden voor een kampeervakantie in een tent?
  Neen. Ik heb een toilet op de kamer nodig voor mijn nachtelijke plasbeurt. :-)
 13. Wil je een mobilhome voor als je op pensioen bent en veel tijd hebt om rond te trekken?
  Never!
 14. Als je op reis bent, blijf je dan rond het hotel hangen of meng je je liever onder de plaatselijke bevolking?
  Lijkt me een no-brainer. Als je in je hotel blijft rondhangen, had je even goed thuis kunnen blijven. Uiteraard wil ik erop uit trekken en zien hoe de plaatselijke bevolking leeft.
 15. Voel je je altijd meer romantisch als je op reis bent?
  Ik ben niet zo romantisch ingesteld, maar ik moet wel toegeven dat er meer tijd is om te sexen wanneer we op reis zijn. 😉
 16. Geef de top 10 van waar je nog het liefste naartoe zou gaan?
  10 landen die ik nog graag zou bezoeken en waar ik nog niet geweest ben, in willekeurige volgorde: Argentinië, Costa Rica, Cuba, Vietnam, Rusland, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, Cambodja, Kroatië.
 17. Welke waren je mooiste reizen tot nu toe?
  Australië 2008, Europareis 2010, Japan 2012, Schotland 2013

Een vorig reisstokje en nog eentje.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

 1. Leuk stokje… pik ik misschien eens in, op een dag dat ik door mijn tientallen begonnen in draft blogposts raak en ook die in mijn hoofd voor dat ander project dat je ken ook eens echt uittyp. Enfin, …op zo’n dag dus, want is wel leuk.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>