Really don’t get what all the fuzz is about. Ik at mijn eerste chocolate chip cookie met krekels al in 2009! En lekker dat het was! Lang leve het insectenmuseum van New Orleans!
Really don’t get what all the fuzz is about. Ik at mijn eerste chocolate chip cookie met krekels al in 2009! En lekker dat het was! Lang leve het insectenmuseum van New Orleans!
Reeds in 2000 at ik voor de eerste keer gefrituurde alsook op een bakplaat klaargemaakte sprinkhanen en meelwormen. Dat was na een voordracht van Peter De Batist, de man met wie het zowat allemaal is begonnen. De chocolade /koek werd pas veel later toegevoegd, maar die dient slechts om onze afkeer voor het eten van insecten wat te verlagen.
Ik heb natuurlijk een beetje vals gespeeld, want ik heb ook al eerder dan 2009 insecten gegeten, maar daar heb ik helaas geen foto van. Op de Leuvense 24-urenloop verkocht het standje van de biologen altijd gefrituurde sprinkhanen en krekels en ik kocht elk jaar een portie. Best lekker, vind ik persoonlijk. Dus ik snap de gemiddelde afkeer van insecten eten niet zo goed. Er zijn zoveel culturen waar insecten een normaal onderdeel van het menu zijn.
‘t is wel dat het de toekomst wordt eh, niet een passé trend 😉
maar ik heb me er nog niet durven aan wagen.