Gezocht: verklaring

Iemand een idee hoe het komt dat haar dat een heel leven lang superstijl is geweest, opeens golven begin te vertonen? Allez, ‘t is niet dat ik plots krullen heb, dat zou bijzonder vreemd zijn, maar er zijn duidelijk waarneembare golven gesignaleerd waarvan ik zeker ben dat ik die vroeger niet had. De laatste keer dat ik naar de kapper geweest ben, is ondertussen alweer een jaar geleden, dus het heeft niets met de snit te maken. En ik gebruik al jaren doodgewone Nivea shampoo. Is mijn haar aan het rebelleren? Is dit een opstand? Of zijn dit de eerste symptomen van de ouderdom?

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

10 Responses

  1. Dat kan hormoongerelateerd zijn. Vrouwen die zwanger geweest zijn bv kunnen ook ineens krullend of stijl haar krijgen terwijl het vroeger anders was.

  2. Sabine

    MIjn zus had het rond haar 39 jaar, andere zus idem, nu ik. Allemaal hadden we heel steil haar, nu licht golvend. maar wacht, alleen soms. Ineens verdwijnt het weer wat en wordt het vaak rond menstruatietijd weer stijl. Denk dat het iets met hormonen is. Maar snijdt dat hout want waarom krult je haar als je in de regen gelopen heeft dan? hormonen in de lucht? oja, en zeewater idem.
    Nouja, ik vind het wel grappig maar echt snappen hoe en wat.. nee.

  3. Was maar een vòòrbeeld hè, van dat zwanger zijn :-)

    En dat je haar meer krult als je in de regen gelopen hebt heeft te maken met de waterstofbruggen die dan gevormd worden tussen de H-atomen in je haren. Die zijn echter niet zo sterk, dus als het droger weer wordt verdwijnen die weer. Bruggen tussen de S-atomen in je haar (S-S oftwel zwavelbruggen) zijn sterker en die houden wel langer. Dat is dan ook wat er gebruikt wordt in een ‘permanente’. Voilà!

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>