De Boekentoren van Gent

Vandaag had ik nogmaals het geluk het Belvédère van de Boekentoren te bezoeken en te kunnen genieten van het uitzicht over Gent. Een stralend zonnetje maakte dat we helemaal tot aan de koeltorens van Doel konden kijken. Zelfs in de huidige slechte staat, blijft het een indrukwekkend monument. Ik kijk er al naar uit om de toren na de restauratie te bezoeken.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

4 Responses

  1. Waaw, ‘nogmaals’! Er zijn er niet veel die al meer dan één keer naar boven zijn gemogen. Gelukkig kon ik na 4 jaar errond gestudeerd te hebben enkele maanden geleden toch ook nog even van de ‘vergane glorie’ én het uitzicht gaan genieten. Magisch vond ik het :)
    Over een goeie zes jaar zou hij trouwens gerestaureerd moeten zijn – als alles ten minste volgens plan kan verlopen. Nog eens drie jaar later zou het hele restauratieproject af moeten zijn. (zie de fansite: http://www.boekentoren.be/boekentoren_mod2.aspx?url=MASTERPLAN+GOEDGEKEURD )

  2. het is er heerlijk, hé. ik heb al een paar keer het geluk gehad om op de belvedere rond te hangen, en één keer zelfs — op een heldere, ijskoude winterdag — konden we de OLV toren in Antwerpen zien. Sylvia had het zelf nooit eerder meegemaakt, we waren allemaal heel erg onder de indruk.
    ik heb zwaar gevloekt toen we een paar jaar geleden de monumentenstrijd hebben verloren. Als we hadden gewonnen was de belvedere nu al open voor het publiek…

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>