Gezocht: recept

Randvoorwaarden:

  • het mag geen kaas bevatten,
  • en ook geen vis,
  • en het moet supereenvoudig zijn wegens te weinig tijd om uitgebreid te koken.

Iemand?

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

12 Responses

  1. Fondue?

    Mijn supersnel menu als er vrienden komen:
    – wildpate (Dat is kopen en op een bord leggen.)
    – videe met frieten
    – ijsstronk

    Vind het zelf niet zo een fantastisch menu vermits ik graag uren in de keuken sta, maar als het snel moet gaan grijp ik hier op terug.

  2. Een stoofpotje? (de stoofpotjes-kookboek van de colruyt is heel goed). Niet veel werk, wèl veel tijd nodig. Maar je kan het op voorhand maken?

    Of of of een pasta? Of lamsvlees? Altijd lekker. Een goeie steak met pepersaus en handgesneden frieten zodat het feestelijk blijft?

  3. lieselot

    Nodig voor 4 personen:
    2 eetlepels olie
    500g lamsfilet, in blokjes
    1 grote ui, grofgesnipperd
    2-3 el currypasta
    1 aubergine, in kleine blokjes
    10 tomaten, ontveld, van zaadjes ontdaan en grof gehakt (de laatste keer heb ik tomaten uit blik gebruikt en er op het einde nog 2 verse bijgedaan)
    400 ml kokosmelk
    300 ml lamsbouillon (of andere vleesbouillon mocht je dat niet vinden)
    2 el fijngesneden koriander

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan/pot. Voeg de blokjes lamsfilet toe en bak ze 8 à 10 minuten of tot ze aan alle kanten bruin zijn. Haal ze uit de pan en zet ze apart.

    2. Doe de ui in de pan en fruit tot hij net zacht begint te worden. Voeg de currypasta toe en roerbak 2′. Doe de aubergine, driekwart van de tomaten en het lamsvlees erbij en roer alles door elkaar.

    3. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe en laat 30 à 40 minuten sudderen, tot het vlees mals is en de curry is ingedikt.

    4. Meng de rest van de tomaat en de koriander door elkaar in een kleine kom en roer dit door de curry. Serveer meteen en geef er versgekookte rijst bij (eventueel met yoghurt en mangochutney).

    Smakelijk!

  4. Kip in de wok is anders ook snel klaar: blokjes kip bakken met kipkruiden, rijst koken voor erbij, eenmaal de kip goudbruin is, doe je er groentjes bij: een blikje maïs, een blikje ananasblokjes, wat paprika en wortel (je kan dit zelfs voorgesneden of uit diepvries kopen) en wat tuinkruiden.

    Je kan natuurlijk altijd de nodige uren (of een dag) vooraf een ovenschotel klaarmaken die je dan maar in gang moet steken. (Groentegehakt schotel, of een lasagne, of parmentier gehakt, tomaten met gehakt…)

    Succes!

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>