Harry Snotter

Ik had beter moeten weten. Wat zeggen ze ook alweer over die ezel en die steen? Nadat ik gisterenavond hevig teleurgesteld de cinema uitkwam, herinnerde ik me plots dat ik Harry Potter and the Order of the Phoenix óók al slecht vond. Het is alleszins zo dat ik mijn best gedaan heb de vorige films uit mijn geheugen te bannen, want het eerste kwartier had ik serieus wat moeite om te kunnen aanknopen bij het verhaal, al de karakters uit mekaar te houden en al die rare termen te begrijpen. En ik vertik het nog steeds de boeken te lezen, nah.

Wat een oervervelende film. Ik bleef maar wachten tot er eindelijk iets spannends zou gebeuren. Niks, nul, noegaballen. En al die teen angst. Tenenkrullend. Ik kreeg zowaar flashbacks naar mijn middelbare schoolperiode. Toendertijd kreeg ik het ook al op mijn heupen van al dat dramatisch kalverliefdegedoe. Ik ben op die, maar hij/zij is niet op mij. Boehoehoe. De wereld vergaat. Snotter, snotter.

Saai, boring. Ik zat gewoon te wachten tot het gedaan was of totdat Voldemort himself het hele zooitje om zeep zou helpen. Wat ook al niet gebeurde. Bah.

Goed, hierbij is het officieel. Ik ga nooit meer naar de cinema voor een Harry Potter film en zal op voorhand steeds mijn blog raadplegen om te vermijden dat ik opnieuw in een sequelval trap.

Update: In alle eerlijkheid moet ik zeggen dat er één personage in de film mij wel kon bekoren: professor Snape. Kan er geen spinoff komen met hem in de hoofdrol, zonder al die vervelende pubers?

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

5 Responses

  1. Wie de boeken gelezen heeft wist al vlug dat ze niet meer te verfilmen zijn – of ze zouden elk boek in meerdere films opsplitsen om het verhaal nog deftig verteld te krijgen. De eerste heb ik gezien maar voor de rest heb ik enkel de boeken gelezen. Veel beter dan de films ooit kunnen zijn.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>