Wat een tamme bedoening

Zei de Nederlandse dame die in mijn buurt naar de Leuvense carnavalstoet stond te kijken. En ik kon haar geen ongelijk geven. Sommige carnavalisten liepen erbij alsof ze zich stierlijk verveelden. Geen zot en uitbundig gedrag, neen, hier en daar een mooi ingestudeerd dansje, maar het merendeel van de stoet slofte gezapig voort.

Ik herinner mij dat ik als kind dol was op het bijwonen van de stoet en dan vooral op het verzamelen van alle snoep en prulletjes die de heren en dames carnavalisten naar het talrijk op gekomen publiek smeten. Vooral popcorn was zeer gegeerd. Niet omdat ik zo’n popcornliefhebber ben, integendeel, ik lust het goedje nog steeds niet, maar wel omdat ik de zakjes de maandag erna altijd uitdeelde aan mijn vrienden op school. Vaak was het vechten op leven en dood om een snoepje vast te krijgen. En je moest zorgen dat je goed op tijd was om een zo strategisch mogelijke plek te bemachtigen. Natuurlijk zijn deze herinneringen vervormd door de tijd, dat besef ik maar al te goed. Maar vandaag zag ik zelfs snoepjes die eenzaam alleen op straat bleven liggen. En iedereen had plaats zat om de stoet bewonderen. Alles verliep zo verschrikkelijk beschaafd. Ik heb zelfs niemand zijn duwen of trekken. De tijden veranderen.

Hopelijk gaan de carnavalisten vanavond op het Prinsenbal eens goed uit de bol, want dat is toch de essentie van carnaval.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

4 Responses

  1. Maar ik begrijp helemaal niet waarom carnaval hier zo laat gehouden wordt? De officiele carnavalsdagen zijn allang voorbij, het is zelfs al aswoensdag geweest, en dan komt Leuven het slapjes overdoen…. het voelde als mostert na de maaltijd.

  2. We wisten geeneens dat het stoet was in de stad en kwamen hem dan per ongeluk tegen. Wat een verveelde gezichten zeg! De helft stond dik tegen zijn/haar goesting op die karren en gooide meer uit verveling dan wat anders rommel naar het publiek.

    Hilarisch eigenlijk

  3. Wij stonden er verkleed te springen! De kunst is idd om op een leuke plaats te gaan staan.

    Als je minder dan 10 bent, dan lees je de uitdrukkingen op de mensen hun gezichten niet.

    Popcorn vind ik overigens wel lekkerder dan een suikerwafel in mijn kruis,.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>